Cyberpunk 2077 düşük GPU kullanımı ve FPS düşüklüğü

blntsrts

Kilopat
Daha fazla  
Grafik ayarları en üstte olduğu halde ekran kartı kullanımım düşüyor.(RTX ve DLSS OFF)
RTX açtığımda bir tek tam kapasite ekran kartım kullanılıyor. DLSS açtığımda ise iyice düşüyor ve FPS artışı sağlayamıyorum. Ayarları düşüreyim diyorum kart kullanımı iyice düşüyor. Düşürsem de yüksekte de oynasam aynı FPS'leri alıyor yer yer 60 FPS'in altlarına düşüyor rahatsız ediyor. Bu durum oyunun optimizasyon sıkıntısından dolayı mı oluyor yoksa bende mi bir sıkıntı var anlamadım. Aşağıdaki resimlerde ultra ayarlarda RTX ve DLSS kapalı halde aldığım değerler var.Görültüğü gibi %90'ın altına düşüyor kullanım bu ayarlarda bile.

İşlemci : R5 3600
Ekran Kartı : RTX 2060 Super
RAM : 16 Gb (Tek Kanal)

Dosya Ekleri

• adsız2.png
    782,6 KB · Görüntüleme: 390
  • Adsız.png
    765,9 KB · Görüntüleme: 337
Onca araştırma ve deneyler var.
Yanlış hatırlamıyorsam Enis Kirazoğlu bile söylemişti.

Vallahi bende de Ryzen 5 3600 ve RTX 2060 var. Ayarlar yüksek ve bazıladı Ultra'da iken oyuna başladım. Oyunu otomatik optimize etti NVIDIA GeForce. İlk başlarsa 60 FPS altına düşmüyordu. Şehir içine girdikten sonra 60 altına düşmeye başladı. Bazı yerlerde 30 FPS bile görmeye başladım. Ayarların hepsini ortaya çektim değişen bir şey olmadı. Galiba optimizasyon sorunu yüzünden böyle oluyor. Oyun çok güzel sırf araba ve motor sürmek için bile oynanır. Ama bu FPS sorunu beni oyundan soğutuyor. Umadım bir an önce değişir.

Tam bu konuyu açacaktım ben de.

Sistemim imzadaki sistem. Ryzen 5 2600, RTX 2060, 2x8GB 3200MHz... Sorunum ise arkadaştaki ile aynı. Oyunun başlarında GPU kullanımı %98'den aşağı düşmüyordu ama kısa süre sonra %50-%70 arasında gezmeye başladı. Şehir içinde FPS değerim 30'lara düşüyor bu yüzden.

Yukarıda arkadaşların sorduğu sorulara da cevap vereyim :

-CPU kullanımı %60 üzerine çıkmıyor.
-CPU sıcaklığım 52-53 derece, GPU sıcaklığı ise 64 derece altında seyrediyor.
-Dual Channel RAM kullanıyorum (2x8GB 3200MHz)

Anlamadığım nokta ise şu. Youtube'dan baktım. Benimle aynı sistemi kullanan birisi benchmark testi atmış. O arkadaşın GPU kullanımı genelde %98 ve üstünde seyrediyor. FPS değerleri de benden iyi gibi. Videoda GPU kullanımının düştüğü yerlerde bile en fazla 70'e düştüğünü gördüm. Bende %50-%60'a kadar düşüyor. Adamın 60-70 FPS aldığı bölgelerde ben yaklaşık 45 FPS alıyorum.

Oyunda kapalı mekanda geçen bir kısma geldiğim için tekrar kontrol de edemedim sorun devam ediyor mu diye ama kapalı alanda bile GPU kullanımı %60-%65. Oynadıkça düzelirse yazarım buraya.

Onca araştırma ve deneyler var.
Yanlış hatırlamıyorsam Enis Kirazoğlu bile söylemişti.
Kaynak göstermen lazım, söylemekle olmuyor.

Çift kanal RAM'in FPS'e olumlu etkisi herkes tarafından bilinir ve onaylanır. Neye dayanarak etkilemediğini söyleyebiliyorsun?

Single Channel vs. Dual Channel | Technopat Sosyal

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Optimizasyon çok kötü.
İnşallah öyledir.
Acaba ( bu arada benim sistemi aynı) ramın tek kanal olduğundan olabilir mi ? Bir de oyundayken CPU kullanımına ve sıcaklığa bakabilir misin ?
2. resimde mevcut değerler.
Henüz optimizasyon yaması tam yapılmadı yapılınca FPS'iniz artar.
Öyle umuyorum.
Bende anlamadım bu olayı. DLSS açınca neden düşer ki kart kullanımı ?

Kendi laptopumda aynı sorun var.
Valla bende anlamadım pek bir FPS artışıda olmuyor bende kart kullanımı düşüyor.
Benzer sorunlar yaşıyoruz oyunun sıkıntısıdır diye umuyorum. İnsan istiyor 60 FPS'in altına düşmesin akıcı oynayalım. Ama ayarları düşürsem bile sabit 60 FPS'i yakalayamıyorum kart kullanımı iyice düşüyor.

Son düzenleme:

Evet ayarları düşürmek de bir işe yaramıyor dediğin gibi. Night City'ye gelmeden önce medium-high karışık ayarlarla 60 FPS alıyordum. Hatta combat'a falan da girdim oraları da 60 FPS oynadım ama Night City'ye gelince hem GPU kullanımı hem de FPS yerle bir oldu...

İnşallah düzeltilir onun dışında grafikler falan harika duruyor şehir özellikle gece benim çok hoşuma gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…