Cyberpunk 2077 düşük GPU kullanımı ve FPS düşüklüğü

blntsrts

Kilopat
Daha fazla  
Grafik ayarları en üstte olduğu halde ekran kartı kullanımım düşüyor.(RTX ve DLSS OFF)
RTX açtığımda bir tek tam kapasite ekran kartım kullanılıyor. DLSS açtığımda ise iyice düşüyor ve FPS artışı sağlayamıyorum. Ayarları düşüreyim diyorum kart kullanımı iyice düşüyor. Düşürsem de yüksekte de oynasam aynı FPS'leri alıyor yer yer 60 FPS'in altlarına düşüyor rahatsız ediyor. Bu durum oyunun optimizasyon sıkıntısından dolayı mı oluyor yoksa bende mi bir sıkıntı var anlamadım. Aşağıdaki resimlerde ultra ayarlarda RTX ve DLSS kapalı halde aldığım değerler var.Görültüğü gibi %90'ın altına düşüyor kullanım bu ayarlarda bile.

İşlemci : R5 3600
Ekran Kartı : RTX 2060 Super
RAM : 16 Gb (Tek Kanal)

Dosya Ekleri

• adsız2.png
    782,6 KB · Görüntüleme: 390
  • Adsız.png
    765,9 KB · Görüntüleme: 337
İnşallah düzeltilir onun dışında grafikler falan harika duruyor şehir özellikle gece benim çok hoşuma gitti.

Ben daha oyunun çok başlarındayım, şehirde özgürce fazla gezemedim ama cidden çok güzel duruyor. Müzikler falan atmosferle çok uyumlu. Optimizasyon ve buglar düzeltilirse çok güzel olacak. Ben henüz ciddi bir bug ile karşılaşmadım gerçi ama dediğim gibi çok az oynadım daha.

RAM'in tek kanal olması bellek bant genişliğinin dual'a oranla yarı yarıya düşmesi demek. Oyun zaten oldukça ağır bir oyun bir de bellek darboğazıyla karşılaşınca düşük kullanım yapması normal.
Grafik ayarları olarak normal ayarları bi tık kısıp RTX'e yüklenmeniz belki GPU kullanımı arttırabilir.

RTX 2060 Ryzen 5 3600 ve 2x8GB 3200MHz RAM'li sistemimle oyunu aktif olarak oynamaktayim aynı problemler bende de mevcut. Ultra grafiklerde DLSS dengelide oyuna başladım 60FPS altına düşmüyor ve GPU kullanımı %98 sabitti lakin ilerledikçe GPU kullanımı düşmeye ve yer yer 30'lu FPS'ler görmeye başladım. Bu durum tamamen oyun optimizasyonu ile alakalı maalesef muhtemelen gelecek birkaç yamada büyük çoğunlukla duzelteceklerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…