Cyberpunk 2077 grafikleri çok kötü

ReallyNigga?

Kilopat
Daha fazla  
Cyberpunk 2077 uzun zamandır oynamak istediğim bir oyundu, hepinizin bildiği sebeplerden oynanabilecek seviyeye gelene kadar çıkacak düzeltmeleri bekliyordum, (1 yıl 4 ay)
Yakın zamanda yayınlanan 1.5 güncellemesi geliştirici stüdyo tarafından o kadar hypelandı ki artık oynama zamanı gelmiştir diye düşündüm.
Ancak oyunun çok ciddi bir görsellik sorunu var, kelimelere dökemiyorum. Ultra ayarlarda 1080P 50 FPS sabit oynuyorum. Motion blur ve film grain gibi buna sebep olabilecek tüm ayarlar kapalı.
Grafikler çamur gibi mi desem, Blur'lu mu desem... Kaplamalar bazen geç yükleniyor evet ama bu kaplamaların geç yüklenmesiyle alakalı değil. Sanki yağlı boyayla çizilmiş bir tabloya bakmak gibi. Özellikle sağ alttaki arabaya baktığınızda ne demeye çalıştığımı anlayacaksınız. Uzak mesafedeki yapıları gayet iyi çizerken yakın-orta mesafedeki cisimlerin bu kadar kötü görünmesi...
Bu görsellik oyunu oynamayı çok zorlaştırıyor, kafamı kurcalayan şey ise, internette oyunun "bulanık" gözükmesiyle alakalı onlarca thread varken bir o kadar da "Ne saçmalıyorsun? Bu gelmiş geçmiş en iyi grafiklere sahip oyun." diyen insan da var.
Acaba oyunu deneyimleyenler bunun bir benzerini yaşadı mı? Yoksa sizin deneyiminizde oyun cam gibi mi gözüküyordu? Yaşayanlar çözüp çözemediklerini veya nasıl çözdüklerini paylaşırsa çok sevinirim. Bir çözümü var mı onu bile bilmiyorum.

Adsız.jpg.png

Son düzenleyen: Moderatör:
1.3 sürümünü oynamıştım ve hiç böyle sorun yoktu. NPC'lerin yürüdüğü merdiven kısımlarındaki bozukluk bana DLSS/FSR sıkıntısı gibi geldi. Bir onları kapatıp deneyin bir de aşağıdaki konuya bir bakın. Yine düzelmezse daha da bilmiyorum.

Cyberpunk 2077 uzun zamandır oynamak istediğim bir oyundu, hepinizin bildiği sebeplerden oynanabilecek seviyeye gelene kadar çıkacak düzeltmeleri bekliyordum, (1 yıl 4 ay)
Yakın zamanda yayınlanan 1.5 güncellemesi geliştirici stüdyo tarafından o kadar hypelandı ki artık oynama zamanı gelmiştir diye düşündüm.
Ancak oyunun çok ciddi bir görsellik sorunu var, kelimelere dökemiyorum. Ultra ayarlarda 1080p 50 FPS sabit oynuyorum. Motion blur ve film grain gibi buna sebep olabilecek tüm ayarlar kapalı.
Grafikler çamur gibi mi desem, Blur'lu mu desem... Kaplamalar bazen geç yükleniyor evet ama bu kaplamaların geç yüklenmesiyle alakalı değil. Sanki yağlı boyayla çizilmiş bir tabloya bakmak gibi. Özellikle sağ alttaki arabaya baktığınızda ne demeye çalıştığımı anlayacaksınız. Uzak mesafedeki yapıları gayet iyi çizerken yakın-orta mesafedeki cisimlerin bu kadar kötü görünmesi...
Bu görsellik oyunu oynamayı çok zorlaştırıyor, kafamı kurcalayan şey ise, internette oyunun "bulanık" gözükmesiyle alakalı onlarca thread varken bir o kadar da "ne saçmalıyorsun? Bu gelmiş geçmiş en iyi grafiklere sahip oyun." diyen insan da var.
Acaba oyunu deneyimleyenler bunun bir benzerini yaşadı mı? Yoksa sizin deneyiminizde oyun cam gibi mi gözüküyordu? Yaşayanlar çözüp çözemediklerini veya nasıl çözdüklerini paylaşırsa çok sevinirim. Bir çözümü var mı onu bile bilmiyorum.

Eki Görüntüle 1324899

1650 Super ile nasıl bir görsel şölen bekliyorsunuz ki? RTX3070 ile oynadım ilk çıktığı zamanlar gayet de güzel grafikleri olan bir oyun ha bir RDR2 değil ama çamur da değil. GTX1650 Super kötü bir kart değil hocam ama maksimum grafiği de göremezsiniz maalesef. Bulanıklık sorununun çözümüne bakın bir ve ölçeklendirme varsa kapatın.

Ne kadar ekmek o kadar köfte.

İmzanızda yazan sistem ile oynuyorsanız normal.

1650 Super ile nasıl bir görsel şölen bekliyorsunuz ki? RTX3070 ile oynadım ilk çıktığı zamanlar gayet de güzel grafikleri olan bir oyun ha bir RDR2 değil ama çamur da değil. GTX1650 Super kötü bir kart değil hocam ama maksimum grafiği de göremezsiniz maalesef. Bulanıklık sorununun çözümüne bakın bir ve ölçeklendirme varsa kapatın.

Boş yapmışsınız. Konu donanım olsaydı başlıkta ''Cyberpunk neden 10 FPS?'' yazıyor olurdu. ''Oyunu low ayarlarda oynuyorum, bu grafikler neden çamur gibi?'' tarzı bir şey de yazmıyor. Donanım alacağın FPS'i etkiler, oyunun nasıl gözükeceğini değil.

Flex yapmanız bittiyse konuya dönelim.

Soru, ''Ultra ayarlarda bile neden bu kadar kötü gözüküyor?''

Konunun donanım olmadığını RTX 3090 ile 4K ve Max. ayarlarda kaydedilmiş şu videoyla gösterebilirim sanırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videonun ilk kısımlarında, açık alanda, özellikle gece vakti görsellik şahane gözüküyor. Ama videoda 37.38'i açarsanız aynı çamurlaşmanın burada da var olduğunu görebilirsiniz.

Bu arkadaşın da köftesi bayatmış sanırım.

1646645767972.png

Görünen o ki, bu oyunun tasarım hatalarından biri. Konu da tamamen oynarken bundan ne kadar rahatsız olup olmadığınızla alakalı. Bazılarının gözüne çok batıyorken, bazıları farkına bile varmadan oyunu bitirmiş demek ki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı