Cyberpunk 2077 ile DLSS 3.5 Testi

Bunu'da düşündüm aslında algoritma belli bir düzende kurulu. Yaptığı şey 2 Yerde'de aynı daha güçlü ekran kartı daha iyi fark.

@662040 DLSS, FSR, XesS arasında FG gibi teknolojiler hariç kare sayısı değişmez, yalnızca kalite değişir.

Bu çözüünrlük işleme yazılımlarında bundan sonra olacak maksimum gelişim DLSS Balanced gibi ayarların DLSS Kalite seviyesinden farksız olmasıdır. Gerçi 4K gibi çözünürlüklerde altından kalkıyor Balanced ama 1080P'de hala biraz sorgulanır seviyede.

Yeni gelecek olan FSR 3.0'a yeni eklenen Native modu Balancedin AMD versiyonu sanırsam, FSR 3 Native - Quality - Balanced - Performance, bunlar yeni FSR 3 modları. Umarım herkes kullanır iyi bir şekilde ne diyeyim. Ama Sonun'da her zaman üzülen eski nesil kullanıcısı olur.

RX 6700 XT almayıp 2.el RX 6800 XT alsa ondan daha iyidir, sonuçta RX 7800XT ile neredeyse aynı değeri veriyor. Gidip de 0 fiyatına parayı basan çok halen daha bugün bile kaç kişi almış Forum'da. Elinde zaten aynı kartın bir üstünü almak zaten mantıksız, yakın değerleri veriyorsa benim elimde RX 6800 XT var ben gidip de RX 7800XT alsam 10 FPS için ben evin yolunu değil yolda bile yürüyemem. Alınacak şey vardır zamanında alınmayacaktır şey vardır.
Adamın elinde RX 5500 var gidiyor mesela 0 fiyatına RX 6700 XT alıyor çok yanlış. Hadi yeni olsa 1 yıl önce çıksa neyse. Onun yerine 0 ona para veriyorsan 3-5 daha koy yeni nesil al, koyamıyorsan 2. ele yönel mesela.

FSR ve FMFnin gelmemesinin de etkisi var bu Konu'da az da olsa. Adam NVIDIA almak istemiyor parası çıkmadığı için FSR 3.0 gelecek ama ne zaman belli'de değil sonra kalıyor öyle, 2 Teknoloji'de çıksa insnlar 2 lemde kalmazdı.

Keşke bu iki teknoloji de çıkmasaydı da saf kas gücü ve güç tüketimini aşağı çekme gelişseydi sürekli. DLSS ve FSR oyun geliştiricilerin işine yaradı. Peynir ekmek gibi oyun sürüyorlar piyasaya oyunun optimizasyonu bitmeden.

TLOU'nun en son çıkan oyunu ve Hogwarts Legacy mesela 2016'daki Witcher kadar anca grafikleri var. Witcher'ın optimizasyonu çok iyiydi. Örneğin severek oynadığım ama eleştirdiğim bir oyun da olan Starfield'in görüntüsünü kabul edilebilir seviyeye getirmek için ben DLSS 3 ile %100 resolution scaling kullanıyorum Frame Generation sayesinde ve bir de Reshade modu da kuracağım.

Ultra ayarlarda bile ağaçlar ve bitkiler çamur gibi mesela. DLSS ve FSR açmadan ultrada yine kötü. DLSS 3 modu ve %100 upscaling ile bir şeye benzedi iyi kötü. Gerçekten üzücü durumlar bunlar.

Bunlar geçici dönemler. Unreal Engine 5'in yapabilecekleri akıl uçurucu cinsten ve emin ol öyle bir oyun motorunda en kral optimizasyonu bile yapsan devasa açık dünyalı görsel şölenlere dayanacak kas gücünü 10 senede çıkaramazsın.

Sırtını bu teknolojilere yaslayan bir avuç steroidli UE4 oyuna bakıp yargıya varılmamalı uzun vadede hepsi 10 senede yapılacak zıplamaların 2 senede yapılmasına olanak verecek faydalı şeyler.

1 sene sonra çıkan oyunlar çok daha iyi sistem isteyecektir. Örnek GTA 6, GTA 5 optimizasyon özürlü olmasına rağmen çoğu PC'de açılıyor. Ama GTA 6 öyle olmayacaktır. Çıktığı Zaman'da coğu kişi tepki gösterecek yine bu sefer optimizasyondan değil oyunun kaldırmamasından. Ona'da gelir zaten DLSS ve FG gibi teknolojiler. Starfiled'da eski bir oyun motorunu zorlayıp o Motor'dan Ultra verimi alınca hali ile oyunun en düşük ayarı ile en yüksek ayarı arasın'da pek bir fark olmuyor. Starfiel'a istediği kadar optimizasyon gelsin gene insanları tatmin etmeyecektir. Ama belli olmaz 3 sene geçti CP77 anca düzeldi. Bunlar zaman alan şeyler.

Starfield'da boş gezegene gitsen bile FPS yine aynı neredeyse. Düşük yuksek grafik fayda etmiyor oyunu ultradan düşüğe alınca oyun sanki grafikleri düşmüyor da %100 Motion blur açıyor gibi oluyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…