Merhaba, oyunu ilk defa deneyimlemiş biri olarak ve 48 saatimi verdiğim bu oyunu sizlere kendi özgün düşüncelerimle sunarak incelemek istiyorum.
Yazı spoiler içermektedir, baştan belirtmek isterim.
Öncelikle sokak çocuğu rolünü seçerek ve erkek olarak başladım, oyuna hızlı bir giriş yaptık ve oyuna alışabilip benimseyebilmem başlarda biraz zor oldu, oyunu bırakmayı ve sıkıldığımı düşündüğüm anlar oldu fakat sonra ilerledikçe oyun açıldı ve başından kalkamadım.
Genelde yan görevleri, ana görevlerden çok yaptım desem yeridir çünkü önceliğim oyundan keyif almaktı. Bu nedenle ana hikayeden kopuk bir deneyim yaşadım diyebilirim lakin %100 ana hikaye odaklı gitseydim de hikayenin anlatımı bana göre yavan ve aceleciydi.
Bu tarz yenilikçi oyunlarda başta bilgi vermeden bir anda bilgi yüklemesi yapmak oyuncuları soğutabiliyor ve kafasını karıştırabiliyor, adım adım bilgilendirerek ve hikayeyi oturaklı şekilde işleterek daha iyi kıvama getirebilirlermiş.
Oyunda ekipman çeşitliliği oldukça bol ve çoğu zaman envanterde sıkıntı yaratıyor, eğer benim gibi her gördüğü lootu alma hastasıysanız. Başlarda silahlar hakkında pek bilgim yoktu ama 4. ve 5. düzey silahlara geçtiğimde kendi favori taramalı tüfeğimi oluşturdum ve kullandım. Onun dışında %70 katana ile yakın dövüş şeklinde ilerledim ve beni çok sardı. Düşmanların kollarını, bacaklarını, kafalarını uçurmak çok zevkliydi.
Ben oyunu rush katana şeklinde oynadım, gizliliği pek takmadım fakat gördüğüm videolar kadarıyla hiç savaşmadan gizlilik modunda, hackleyerek oynayanlarda vardı. Ben kendi oyun tarzıma rush katanayı uygun gördüm ve zevk aldım.
Yetenek şemasında başlarda dengeli bir şekilde gitmeyi tercih ettim, sonrasında en çok vücuda odaklandım. Dürüst olmak gerekirse yetenek şemasını pek ciddiye almadım fakat önemli şeyler içerdiğine ve oyun tarzınızı etkilediğini biliyorum, o yüzden bir dahaki sefere oynarsam daha dikkatli bir şekilde şema oluşturmayı düşünüyorum.
Araba sürüşleri her oyunda olduğu gibi başlarda biraz garip geldi ama sonradan alıştım diyebilirim, ilgimi en çok çeken Quadra ve ona benzeyen o tip araçlar oldu, onlarla drift atıp gazı fullemek bana keyif verdi.
Oyunun açık dünyası atmosfer olarak iyi fakat, maalesef ki yetersiz buldum, keşke NPC'ler ile diyalog kısmı RDR 2’ye benzeseymiş ve girilebilir mekan sayısı daha çok olsaymış, etkinlikler olsaymış. Böylesine bir oyunun bu konuda eksik olması üzdü açıkçası.
Oyunu normal modda bitirdim, yapay zekayı bu şekilde değerlendirecek olursam basit geldi. Çatışmaların sarmasını istiyorsanız bence hard modda oynasanız daha iyi olur, diğer türlü rekabetçilik oranı ciddi bir şekilde azalıyor.
Boss'lar bana çok basit geldi, özellikle Adam Smasher’ın adını çok duymuştum ve çoğu kişi zorlanmış. Ben tek elimle geçtim diyebilirim, sadece L-CTRL yapmak yeterli bence. Ölmesi biraz uzun sürüyor o kadar.
Bir zaman sonra bas-öldür-hackle mantığı sıkmaya başladı, yapay zekanın bu kadar üstün olduğu bir evrende görev çeşitliliği bence zayıftı.
Genelde yolculuklar kısa değil ama uzun da değil, fast travel tavsiye etmem, görev yerine gidene kadar birçok olayla karşılaşıyorsunuz, oyun çeşitleniyor böylesi daha iyi.
Oyunu göçebelerle şehirden giderek bitirdim ve diğer sonlara baktığım zaman da bana sonlardan en az üzeni bu geldi, iyi sonun olmaması bir tık üzücü ve insanı boşluğa itebiliyor.
Oyunu medium ayarlarda, kalite DLSS ile 3050 Ti ekran kartında oynadım ortalama 45-50 FPS aldım, tabi yerine göre 70-80 oluyordu bazen de 30-40.
Oyun içinden ekran görüntülerimi de paylaşmak isterim.