Cyberpunk 2077 nasıldı?

Optimizasyonu halletseler oyun kendine gelecek, onun haricinde arada abuk subuk hatalarla oyundan atıyor bunların da düzeltilmesi lazım. Oyun'a yeni başladım bu arada fena değil gibi duruyor klasik RPG oyunlarının zayıf aksiyon mekaniklerine sahip değil ama yine de bir Call of Duty mekaniği beklemememek lazım. Bir veya iki aya toparlayabilirlerse eğer oyuncuları çok memnun edebilirler.

Oyunun ana hikâyesini bitirdim. Çok falza bug yaşamadım oyunu etkileyecek arabalar bazen havada gidiyor gibiydi hatırladığım kadarıyla bir o var. Hikâyesi çok etkileyiciydi hayatı sorgulama hissi geldi başka gelen var mı?

Hikayeyi etkileyen 3 tane bug yakaladım. SPOLIER İÇEREBİLİR.

Birincisi
, Yassıkafa'yı aldığımız zaman Jackie'nin binadan çıkamaması, dolayısı ile görevin bitememesi.
Yaşayan birinin videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İkincisi, Johnny Silverhand'ın ilk görevi olan helikopterle çatıdaki adamları taradığımız sahne. Herkes öldükten sonra helikopter sonsuz bir döngü ile dönmeye devam ediyor.
Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Üçüncüsü ise az önce yaşadığım Wizzy'nin görevi. Bir clubta sevgilisinin aldatma görüntülerini kanıt olarak istiyor. Adamı bulmamız için barmene sormamız lazım. Ama clubta barmen yok.
Bug içermeyen video, fakat videoda görüşülen barmen oyunda yok:

Texturelerin geç yüklenmesi, insanların içerisinden geçilmesi, başınızı eğdiğinizde koşarkenki haliniz, en çok acı çektiğim şey, arkadan takedown yapmak istediğimde adamın sırtının merkezinde olmak lazım. Biraz çaprazdan bile almıyor. Kaç kez yakalandım kim bilir.

Ama genel olarak senaryo muhteşem. Senaryo ve görev dizilimi dışında Watch Dogs serisinden gram farkı yok. Şehir de çok kasvetli. Al sana Watch Dogs 1'in Chicago'su.

Night City'den daha güzel bir yer varsa eğer o da göçebe kasabasıdır. Ah Panam, beni orayla tanıştırdın ya

Bu sanat harikası olan yapımı anlatmak ne mümkün. Ama ana detaylara pek girmeden oyun ile üç beş bir şey söyleyebilirim.
Sırasıyla (Önce Eksileri):
-Öncelikle oyunun en kötü yanı optimizasyon sıkıntısı. Ultrada 15 düşük ayarlarda 30 fps alıyorum.
-Onun dışında buglar ve kaplama hataları cidden çok fazla. Ama ortama kapılınca sanki hayatınızın bir parçasıymış gibi oluyor ve siz o bugları görseniz de beyin bunu bir şekilde normal bir şeymiş gibi algılıyor.
-Ana hikaye 7 günde 5 defa bitecek kadar kısa. Oyunun 7 yılda yapılması ve bu yıllarca yapılan çalışmada hikaye sanatçıları sadece ''yan görevlere odaklanalım ki oynayanlar herkesle etkileşime girdiklerini sansınlar kafalarındaydı'' kesinlikle.
- Ve evet en kötüsü (sert, miğde bulandıran, berbat hissettiren ve oyunu kapatmanıza sebep olan) ana hikayeye yön veremeyişimiz. Bundan daha kötüsü de var.
-Birine mi takılacaksınız ? Yoksa şehirden çıkıp klanları seçip özgürce dolaşacak yada sevdiğiniz insanlarla birlikte yaşayacaksınız ? Ah bu oyunda karşınıza çıkan seçimler bunu tam olarak engelliyor. Yani seçim sizin değil ve hatta tam aksi yönde net tercihler yaptırıyor.
Kafadan bir örnek:
Uzayda geçirdiğiniz maceralar sonrasında Nani Noni ile sevgili oldunuz. Onunla daha fazla zaman geçirmek istiyorsunuz. Oda size; ''Bu gece bende kal belki sabah birlikte Takaşi şirketine baskın yapar ve seni kurtarırız'' diyor. Ama karşınıza çıkan seçenekler genelde;
1-Üzgünüm gitmeliyim. (F ile seç)
2-Çok isterdim ama olmaz gitmeliyim. (F ile seç)
3-Çok konuştun. Yoruldum ve gidiyorum. (F ile seç)
Bonus 1-Jhony seni pis punk yeter gidelim sen yeter ki artık sus ! (F ile seç)
Bonus ve En önemli seçenek ! 1-Masadaki içeceği sonsuza kadar iç. (F ile seç)
Anlatmış olduğum bu yapı oyun zevkinizi tamamen öldürüyor. Ve bu seçenek hepsinde aynı. Ama bunun dışında iyi olan tarafları da var.
Kafadan bir örnek:
-Yan görevler Elder Scrolls oyunları gibi ana hikayeye etki etmese de oyunun gidişinde (sadece final) etki yapıyor.
-Yan görevlerde Panam ve Judy gibi yan karakterler sizi oyunda tutabiliyor.
-Oyunun atmosferi Witcher veya GTA serilerinden çok daha iyi.
-Hikayenin duygusu ve atmosferi mükemmel işlenmiş. Bu hazzı bir başka oyun kolay kolay veremez.
-Oyun bitmemesi için elinizden geleni yapıyor ve yan görevler sizi 150 saat den fazla oyunda tutuyor.
-Yan görevler gittikçe gelişiyor ve ana hikaye gibi güzel zaman geçiriyorsunuz.
-Yaşınıza bağlı olacak şekilde ilişki kurma ve özgürlük sizin elinizde kalıyor.
-Karakter gelişimi sizi sıradan bir punk (Ezik veya Çömez) halinden alıp Gangstar hayatına geçiriyor.
-Silah seçenekleri o kadar güzel ki. Bunu anlatamam.
-Sadece silah değil kullandığınız her şeyin gelişimi çok mükemmel.
-Başta çok abartılan ama sonra şok etkisi yapan NPC (Hikaye Algoritmasına bağlı olmayan sıradan vatandaşlar) oyuna gerçekten canlılık getirmiş.
-Oyun size defalarca final yapma seçeneği sunuyor. Oyunu bitirince farklı şekilde bitirmenize imkan veriyor.
-Finali değiştirme seçenekleriniz, ana hikayede yaptığınız seçeneklerden 10 kat daha fazla.
Gel gelelim benim bizzat sevmediğim şeylere
Örneklersek:
-Araba ve motorlu taşıt sürme mekaniği (PC) berbat.
-Karakterin kel ve kıyafetsiz kalması.
-Oyuna ne şekilde başlarsanız başlayın ara seçenekler dışında hiç bir şeyi değiştirmiyor.
-Oyunun erken erişim tadında olması.
-Oyunun çıkmasına belli aylar kala oyun yapımcılarının oyunu inanılmaz övmesi ama isteneni karşılamaması. Bir dakika ! Oyun istenileni tamamen veriyor. Öyle izlediğiniz videolarda anlattıkları gibi değil olay. İnsanlar kafalarında başka bir dünya yarattılar. O yüzden tatmin olmadılar.
-Her şey için çok erken olması. Bir anda bu kadar olaya oyuncuları sokmaları çok kötü oldu. Belki eski olayları oyunun birinci serisinde oynayabilseydik bu dünyaya yeni girenler için daha uygun olurdu.
-Oyun fiyatının yüksek olması. Belki Epic Games oyunu ücretsiz yapar onu bilemem doğrusu.
Evet siz sordunuz bende aklıma geldikçe cevapladım. Umarım yararlı olmuştur alacaklara. Ama bir öneride bulunmak istiyorum oyunu henüz almayanlara.

Bu sanatsal yapımı kesinlikle deneyip şu güzelim atmosfere giriş yapın. İnternet ortamında amaçları kötü yorum yapmak olan topluluktan uzak kalarak oyundan bir beklentiniz olmadan oynayın. O zaman bu oyunun size verdiklerine hayret edeceksiniz. Benden bu kadar.

Yazın için teşekkürler uğraşmışsın.

Yazın için teşekkürler uğraşmışsın.
Rica ederim. Daha fazla detay veremedim kusura bakma. Biraz daha kurcalasam hikaye ile ilgili bilgi verebilirdim. Umarım işini görür. Bu gün 7. günüm ve 5 gün boyunca en fazla 6 saat uyudum bu oyun yüzünden. Oyunda geçirdiğim süre mühendis olmama yeterdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…