O noktada bir sıkıntı yok ama nasıl RPG'ye dökecekler bilmiyorum. Yoksa farklı boş amaçları mı var, bilinmez. Birinin güzel bir örneği vardı, alıntılamaya üşendim.
O noktada bir sıkıntı yok ama nasıl RPG'ye dökecekler bilmiyorum. Yoksa farklı boş amaçları mı var, bilinmez. Birinin güzel bir örneği vardı, alıntılamaya üşendim.
Ben oyunu bekleyen kitle ile ilgili sorun yaşıyorum, çok fazla şey bekliyor insanlar, yoksa benim için 180 saat oynanış süresi çok güzel de herkesin beklentisini de karşılayamaz bu oyun, bana kalırsa balon.
Ama oynasam severim herhalde, fazla beklentim yok nasılsa.
Böyle bir detaya niçin ihtiyaç duymuşlar acaba? CDPR firmasını şiddetle kınıyorum. Çok büyük bir skandal. Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Son zamanlarda herkesin konuştuğu bir şey Cyberpunk 2077 bir oyun olduğunu biliyorum fakat nasıl bir oyun bir seri mi, nasıl oynanacak, önceki oyunları var mı? Merak ediyorum açıkçası.
RPG (role playing Game), yani rol yapma oyunu. Oyunun ana vaadi uzun, seçimlerimizin oyunun oynanışını, görevleri ve sonunu direkt etkilediği gerçek bir RPG deneyimini çok büyük ve yaşayan bir dünyada sunmak. Muhteşem grafiklere sahip olmak değil. Cinematic trailerları eski nesil için downgrade edilmiş grafiklerle karşılaştıran şahsiyetler oyuna boş laf atmak dışında bir şey yapmıyor. Oyun saf aksiyon olmayacak ilk olarak hatta oyunu kimseyi öldürmeden bitirme şansınız var. Eğer RPG oyunları seviyorsanız ilaç gibi gelecek, sevmiyorsanız da nefret edebileceğiniz niye aldım diye yanacağınız bir oyun. Ayrıca kusursuz bir oyun olmayacak, illa ki iyi ve kötü yanları olacak, oyunun önümüzdeki 20 yıllık teknolojiyi günümüze getirmesini bekleyenler de oyunu gömmekten başka bir şey yapmayacak.
Daha çıkmamış oyuna balon diyem, ilgi toplayamm(!)
Arkadaş ona bakarsanız GTA V traileri bir şeye benzemiyordu, oyun da bana göre çok balon. CP2077 trailer ve söylentilerini daha duyar duymaz o kadar şahane oyuna hangi akılla balon diyorsunuz?
Ara sahnelerin çok olacağı bir oyun. Bu firmanın Witcher dışında bir oyunu yok. Kötü bir oyun olacağını düşünmüyorum fakat beklenti bu kadar yüksek olunca hayal kırıklığı yaratma ihtimali çok yüksek. CDPR; Ubisoft, Take2 gibi firmalar gibi deneyimli bir şirket değil.
Bir Rol yapma oyunu. Isminden de anlaşılacağı gibi ileri tarihte ve teknolojinin çok gelişmiş olduğu bir ortamda geçiyor. Bazı arkadaşlar bunun bir GTA gibi olacağını düşündüğü için oyunu balon olarak nitelendiriyorlar fakat bu bir RYO oyunu. Yapımcı firma CDPR'ın yaptığı oyunlar ortada. Yaptıkları türü hakkını vererek yapıyorlar. Witcher 3 -ki kendisi küçük bütçeyle büyük başarıya ulaşmış bir oyun- de bunların elinden çıktı. Dolayısıyla eğer RYO seviyorsanız seveceğinize, sevmiyorsanız insanlar bunu mu bekliyormuş dediğiniz bir oyun olacağına eminim. En nihayetinde oyunun güzel olup olmadığı fikri çoğunlukla sizin oyundan beklentilerinizle oluşuyor. Bu oyundan GTA tarzı bir şey beklemediğiniz sürece güzel bir oyun olacağına ben eminim.