Cyberpunk 2077 Ultimate Edition Nintendo Switch 2 geliyor

Hocam senin dediğin özel oyunlar için geçerli (emulatör ile daha iyi sonuç veriyor o konuyu geçtim) ve Cyberpunk 2077 bir özel oyun olmadığımdan ötürü bir özel durum ben pek sezmiyorum ve performansını yeterli bulmuyorum. Nintendo Switch 1'den 10 kat daha iyi olduğu söyleniyordu FSR teknolojiler ile beraber bu performansı veriyorsa bu konsol gerçekten durum içler acısı. Nintendo Switch 2 kırılana kadar bende almayı pek düşünmüyorum, hatta switch 2 emulatör çıkarsa çoğu oyunu oradan bile oynanabilir benim için daha mantıklı olur.

İnsanlar neden bu konsola 500 dolar versin anlamıyorum.

Kesinlikle, fiyatı çok kötü konsolun. Donanım olarak zaten seviyesi belli. Steam Deck kadar bile performansı yok büyük ihtimalle. 350-400 Dolar arası olmalıydı. Bence direkt olarak 350 Dolar olmalıydı. Hem dandik bir el konsoluna 450 Dolar verip hem de oyunlara 80 Dolar vermek akıl karı değil. Nintendo oyunlarını ne kadar sevsem de bu fiyatlardan sonra emülatörden devam edilir. Sırf koltukta 1 saat Zelda oynamak için değmez.

Konuda birçok kişi muhtemelen ev konsolu donanımı, PC donanımı vs. ile karşılaştırıyor bu konsolu. "30 FPS ne ya." tarzı saçma yorumlar bol. Arkadaşlar bu bir el konsolu ki görüntü kalitesi iyi olduğu sürece 30 FPS gayet yeterli. Konsolun fiyatı da iyi. Steam Deck'in oynatamadığı SW Outlaws, Wild Hearts gibi oyunların geleceğini düşünürsek konsol Deck'ten daha uzun ömürlü olacaktır. 256GB bir Deck'in fiyatı 500 doları aşabiliyor. Bu konsolda muhtemelen frame gen de olacaktır. 4K 60 FPS Metroid oynatıyor.

Lityum pil teknolojisinin yetersizliğini de düşünürsek tabii ki adamlar size bu konsolda 4K 60 FPS Cyberpunk vaat etmeyecek. Onlar da bilir donanım basmayı ama sonuç bu sefer Rog Ally gibi pili 50dk anca giden rezalet bir cihaz olur. Bu konsolun pil süresi de gayet iyi. Steam Deck gibi cihazlara göre çok daha iyi. Nintendo'nun "N"'sini duymamış, oyunculuğa 2020'den sonra başlamış ve sürekli ev konsolları ve güçlü PCler ile haşır neşir olmuş kişilere duyduklarında az geliyor, ama el konsolları bu cihazlar gibi işlemiyor arkadaşlar.

Ben oyun fiyatını çok eleştiriyorum ama. Onu eleştirin. Sonuna kadar haklısınız. Sırf o yüzden ben konsolu ilk etapta almaktan vazgeçtim. MH6 Portable gelince alırız.

İnsanlar neden bu konsola 500 dolar versin anlamıyorum. Gider Steam Deck falan alır. Üstelik oyunlara da 70-80 dolarlık Nintendo dayatması fiyatlar vermek zorunda kalmaz.
256GB bir Steam Deck fiyatı da o civarlarda. Kaldı ki Nintendo tarafında optimizasyon çok daha iyi ve konsol daha uzun ömürlü olacaktır. Oyun fiyatlarına katılıyorum. Çok pahalılar.

"Emülatör" argümanı Switch 2 için uzun bir süre geçerli olmayacak bu arada. Ben de isterim emülatör ama bu biraz zor. En azından stabil olması çok uzun sürer. Bu cihaz aşağı yukarı PS4 Pro gücünde. Emülatörü biraz sürecek.

Ya kesinlikle dostum, Steam Deck var, ASUS ROG Ally var Lenovo'nun var, var da var tonla el konsolu var hepside Nintendo Switch 2'ye bin basarlar.
Steam Deck dışındaki bu cihazların hepsi rezalet bu arada. İyi bir handheld yapmak için güç kadar hatta daha bile fazla pile önem vermen gerek. Bu cihazlarda güç var ama pil yok. 50dkda bitiyor. Gücünü düşüreyim desen cihazı bu sefer doğru düzgün kullanamıyorsunuz zaten. Handheldlere pc ya da ev konsolu gözü ile bakmak baştan yanlış zaten.

Başka bir konuda bahsetmiştim, Nintendo'nun 3A oyunlarına 3A fiyatı (Ki bu 80 değil 70 dolar olmalı.) koymasında sorun yok. Sonuna kadar hak ediyorlar. GTA, RDR, GoW gibi oyunlardan çok daha iyi oluyorlar bana göre de. Ancak Nintendo 3A olmayan oyuna da 3A fiyatı koyuyor. O "3 saatte biten oyunlar." dedikleriniz de bunlar oluyor genelde.

Hocam "emülatör" argümanı Switch 2 için şimdilik geçerli değil. Muhtemelen uzun bir süre de olmayacak. Ancak dediğim gibi, fiyat konusuna katılıyorum ki konsolu almayı uzun bir süre sonraya erteleme, hatta belki iptal edecek olma sebebim bu.

Son düzenleme:

Dostum ASUS ROG Ally X varlığından haberdar mısın? 80W pil depolaması var AAA oyunlarda 3 saat gidiyor 2D oyunlarda 4-5 saat gidiyor, kısaca şu an için en iyi el konsolu ASUS ROG Ally X'dir.

Dostum ASUS ROG Ally X varlığından haberdar mısın? 80W pil depolaması var AAA oyunlarda 3 saat gidiyor 2D oyunlarda 4-5 saat gidiyor, kısaca şu an için en iyi el konsolu ASUS ROG Ally X'dir.
Şu kurduğunuz cümleler bile "Ben konsol donanımına PC kafası ile bakıyorum." diye bağırıyor. ROG Ally X duyduğuma göre çok daha iyi bir batarya süresine sahipmiş. Ancak kullananlar yine de gücünü düşürüp kullanıyor cihazı. 17 Watt'ta 3, 28 Watt'ta 2 saat götürüyormuş. İyi, ancak Switch 2'nin indie oyunlarda 6 saat vaat ettiğini hatırlatmak isterim. 3A oyunlarda ise yine 2-3 saat civarı bir batarya süresi vaat ediyor.

ROG Ally X kağıt üstünde iyi duruyor. Fakat detaylara indikçe cihaz elinizde kalıyor. En bariz sorundan bahsediyorum, fiyatı. 800 dolar fiyat etiketine sahip bir cihaz. Switch 2 ise 500 dolar. Kaldı ki Dock ile Switch 2'yi ev konsolu olarak da kullanabiliyorsunuz. Dürüst olalım, kimse bir handhelde PS5 Pro parası vermek istemez. Şu tarz argümanlar üretirken lütfen fiyat etiketini bir göz önüne alın. Konsolların en büyük olaylarından birisi f/p olmalarıdır. 800 dolar ise bir el konsolu için aşırı pahalı bir fiyat.

Ve konsolların başka bir olayı, optimizasyon. Günümüz PClerinde bile Windows kötü çalışan bir OS iken bir handheld için, bir konsol için hiç uygun değil. Konsollarda genelde oyunlarda stabil bir performans alırsınız. X oyununda 60 FPS alıyorsanız muhtemelen Y oyunu da 60 FPS verecektir. Ancak PClerde böyle değil. Bir oyun 60 FPS verebilirken diğeri 30 verebiliyor. ROG Ally denen cihazda Switch'in aksine cihaza göre optimize edilmiş, ona özel bir versiyonu değil, doğrudan PC versiyonunu oynuyorsunuz. Son yıllarda oyun sektöründe optimizasyonun çok pahalılaşması yüzünden PC tarafında optimizasyon sorunlarının sık olduğunu da hesaba katarsak cihaz yine patlıyor. Switch 2'de kafanızda performans hakkında soru işaretleri minimum seviyedeyken ROG Ally'da öyle değil.

Başka bir konu da destek. Switch 2 1 hatta belki daha fazla jenerasyon boyunca destek alacak bir konsol. Steam Deck'in arkasında ise koskoca Valve var. Switch kadar optimize olmasa da Deck özel optimize oyunlar çıkabiliyor. ASUS ise deneysel ürünlerine desteği kesmesiyle bilinen bir firma. ROG Ally'ın da pek iyi destek aldığı söylenemez. Cihaz PC kafasında. Oyunu açarsa açar, açmazsa açmaz. Optimizasyona falan kasmıyorlar.

Kağıt üstünde iyi duran bu cihaz bir konsolun sahip olması gereken özelliklerden hiçbirine sahip olmamasıyla elinizde kalan bir cihaz. Ayrıca 800 dolarlık cihazın donanımını 500 dolarlık cihazla karşılaştırırken aradaki fiyat farkını unutmayalım lütfen.

Ben Asus, MSI, Lenovo bu el konsolu işlerine girdiğinden beri forumda hep "Kağıt üstünde bu cihazların Steam Deck'ten güçlü olmasına bakmayın. Steam'in elinde oyun firmaları var. Optimizasyon anlamında Steam Deck daha güvenilir ve uzun ömürlü". diye her konuda anlatıyordum. Ama oyun konsollarını özel optimizasyon sebebiyle PC'den üstün gören Dost, Enis gibi içerik üreticileri bile sponsordan para kazanacak diye "Dünyanın en güçlü el konsolu." diyerek sırf Rog Ally X'e özel video bile çektiğinden dolayı ülkede Steam Deck ve Nintendo Switch'in neden diğer el konsollarından daha ayrı ve özel olduğu anlaşılmıyor.
Bu arada Steam Deck, kendi SteamOS'unu kullanıyor. Özel optimizasyon olayı bu yüzden daha rahat o cihazda.
ASUS, adı var diye kalitesiz veya kronik problemli ürünlerini bile pahalıya satan bir şirket(ROG ürünlerinin birçoğunu ayrı tutuyorum, onlar yine iyi oluyor). Fakat Steam Deck'in 1TB modelinin bile 650 dolar olduğu yerde onların 800 dolar istemesi fazla kaçmış.
ASUS oyuncunun arkasında duran bir firma da değil. Yeni ürettikleri anakartlarda ekran kartını çıkartmak için yeni bir sistem denemişlerdi. Bu sistem ekran kartını çıkarırken karta zarar veren bir sistem. ASUS gidip "Problemli olan sizsiniz, bizim ürünümüz değil." diye açıklama yapmıştı. Sonra hem oyunculardan aşırı ağır tepki alınca hem de rakip şirketler "Merak etmeyin biz sizin ekran kartınızı bozmuyoruz." diye kendi anakartlarının reklamını yapınca ASUS geri adım atmak zorunda kaldı. Ve bu olay 4-5 aylık bir olay hani. Valve'ın oyuncu desteği ve malının arkasında durma anlamında ne kadar iyi olduğunu bilmeyen yok zaten. Adamlar kedisi Steam Deck'in kılıfını çizen kişinin tamir isteğine "Tamir için ürünü bize göndermenize gerek yok. Size direkt sıfır kılıf yollayacağız." demiş bir şirket. "Nintendo'nun oyuncu desteği nasıldır bilmiyorum ama Nintendo ürününü en başından neredeyse kusursuz çıkarıyor zaten.

@490836 zaten ülkemizde el konsolu kültürü yok. Hatta PS dışında konsol kültürü yok direkt. Bu cihazlara da PC kafası ile bakıyor bizim millet. Bir de üstüne Enis, Dost gibi içerik üreticileri para için "En güçlü el konsolu." tarzında videolar çekince dediğiniz gibi Deck, Switch gibi konsolların özel yönü anlaşılmıyor.

800 dolar bir el konsolu için aşırı fazla zaten. Kim o paraya niye el konsolu alsın ki? PS5 Pro fiyatından bile insanlar şikayet ederken o cihazın o fiyat ile piyasada tutunması mümkün değil ki yabancı medyada bu Windows handheldlerini pek umursayan yok zaten.

Nintendo'nun oyuncu desteği biraz karışık. Overpriced oyunlar, en basic şeyi bile para ile satma durumlarını biliyorsunuzdur. Ancak ürünleri gerçekten çok kaliteli. Konsollarındaki oyunların optimizasyonu da çok iyi oluyor genelde.

Oyun fiyatlarıyla Nintendo o fiyat açığını fazlasıyla kapatıyor rahat ol, pil konusunda Nintendo Switch 2, 1'den daha kötü haberin olsun Cyberpunk gibi oyunu 2 saat pil süresinde oynanırsa şükretmek lazım, ama ASUS ROG Ally X ile karşılaştırmamanı tavsiye ederim güç olarak tokatlıyor Nintendo istediği kadar destek versin oyun fiyatları ortada, politikaları ortada daha fazla bir şey dememe gerek yok sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…