Cyberpunk 2077'yi anlayamıyorum

Yani herkes sevecek diye birşey yok.

1.si bir kılıçla bir adamı 1 kerede kesersin. Witcher da 1 kere de çoğu adamı kesmek mümkün değil. Tabi kasmadıysan cyberpunk da aynı mantık levelin için en iyi silah elindeyse gerekli hasarı verirsin. Eğer cod oynamıyor isek bunu konuşanın anlamı yok istersen daha çok satan ubisoft oyunlarına bak. Bu hakkında karakterin para vererek kendine defans yada çift zıplama gibi özellikler aldığını görebiliyorsun karşındaki insanlarda defans özeliği alabilirler sonuçta evren cyberpunk evreni. Evet daha iyi olabilirdi ama bence uygun ben eğlendim sonuçta bu oyun ufak bir haritada boss kesmeye dayalı arada ufak tatminkar histemeni sağlayan bir oyun değil koca bir dünyaya sahip herkes için kombat sistemi düşünmek mantıklı ama çok uzun sürerdi keşke olsaydı tabi.

Çizgisel yapıda olan oyunların sunmasını beklediğin şeyleri bundan beklemen bir hata bence. Şuan yeni sürüm geliyor ve adamlar elinden geleni ardına koymadan çalıştılar. Ben oyun ilk çıktığı zaman oynadım hatta gece bekledik. Hikayesi daha uzun ve daha soluklu olabilirdi ama oynattı yani sıkmadı daha çok içerik istedik Dlc bekliyoruz şuan.

Yani yorumun gayet iyi yani bizde şirkete aynı şeyleri söyledik şirket bunu biliyor ve umarız yeni sürüm bizi mutlu eder. Ama ben 5 saat oynadım daha da sarmadı demek yani çift zıplaman var mı ? Z bıçakları peki ? Goril el ile adam dövdün mü ? Akıllı silahlarla baktın mı ? Katana ile tek atıp gittin mi ? Katana ile gezdin mi ? Oyunun başında herşeyi sana vermiyor yada şu şurada he git alda demiyor sana z bıçağı burada 20K diyor ama başka satış yapan kişide daha iyisi var daha çok hasar vereni.

Oyun daha iyi olabilirdi ama bu oyun oynamaz çöp diye de asla hitap edilemez. Büyük şirketlerin boktan oyunlarını sürekli sunup ve remaster yaptık yersen dediği zamanda tek biri oyun serisi olan bir şirketin bu kadar büyük birşey denemesi herkesin kendi düşüncesi tabi.
 
Oyun Witcher 3 mantığında. Oyundaki levelin kaçsa silahlarını ve ekipmanlarını ona göre sürekli en yüksek seviye olacak şekilde güncel tutman lazım. Oyunun başlangıcında güçlü diye aldığın silah 5 saat oynadıktan sonra yüksek seviyeli düşmanlar karşısında boncuklu silaha dönüşüyor.
 
Oyunun silahlarının falan belirli bir güç seviyesi var, tek yememe sorunu ondan kaynaklanıyor.
Ancak bu demek değil ki rakibin kafadan tek vuruşta ölecek.

Cyberpunk'da gizlilik sorunu var. Silahlar tek atmadığı için susturucu kullanmak işlevsiz kalıyor. Sadece hack ve yakın saldırıyla gizli ilerleyebiliyorsun.
 
Cyberpunk'da gizlilik sorunu var. Silahlar tek atmadığı için susturucu kullanmak işlevsiz kalıyor. Sadece hack ve yakın saldırıyla gizli ilerleyebiliyorsun.
Eğer seviyeden yüksek düşmanlara tek atamamayı diyorsan zaten olması gereken o. 12 levelim, Watson'dan daha çıkmadım ve susturuculu altıpatlarımla gizlilikle tek atabiliyorum. Ayrıca yetenek dağıtımı da önemli. Ben hack, gizlilik odaklı dağılım yapıyorum ve gayette zevkli oynanıyor.
 
Oynanışla İlgili şeylerin (Örneğin Bazı Silah mekaniklerinin) Yarım Olduğunu dedim.
 
Oyunu deneyemiyoruz ki . Grafikler güzel diyorlar o grafiği yüksekte oynayamadıktan sonra ne anlamı kaldı? Sistemim ile medium high karışık ayarlarda çok rahat oynamam lazım. Ama maalesef oyunumuzun güzel optimizasyonu yüzünden mediumda 30 fps oynuyordum direkt sildim zaten. Hikayesi oynanışı hakkında bir yorum yapamayacağım çünkü o kadar ilerlemeden iade ettim bu kadar berbat bir optimizasyon olamaz. Yani uğraşmış olmaları lazım herhalde daha ne kadar kötü yapabiliriz diye. Ben hayatımda hiç denk gelmemiştim bu kadar kötü olana. Bu arada sistemim 1650Ti, İ5-10300h, 8 GB Ram, 1 TB SSD.
 
Hocam maşallah 670 saat ne yaptınız oyunda
Witcher'ı tüm DLC ile birlikte çok büyük keyif alarak bitirdim. Onun da ilk 2-3 saatinde bir takım zorluklar çekmiştim fakat oyunu anlamam bu kadar uzun sürmemişti. Cp77 oynamaya devam edeceğim, biraz daha upgrade odaklı oynayacağım internetten de birkaç video vb. izledim. Oyun ile ilgili görüşlerimi tekrardan buraya bırakırım. Şuanda sokak çocuğu bölümünü oynuyorum bu bölümü bitirdikten sonra konuyu güncellerim
 
Son düzenleme:
Hocam taramalıyla hiç zevk vermiyor. En zevklileri revolver'larla tek atmak, gizli hareket edip taktik kasmak ve en ama en zevklisi de katanayla kesip biçerek ilerlemek. Ben bu tarz oynadım, John'un tabancasıyla ve bir katanayla bitirdim oyunu. Karakterim full çeviklik ve yakın dövüş üzerineydi. Ziyadesiyle eğlendim. Oyunu korsan oynamıştım, sırf emeğe saygı diyip bir daha oynayabilmek adına geçen orijinal aldım.

Oyun tarzınızı değiştirmenizde fayda var.
 
Ben hikâyesini, müziklerini ve atmosferini çok beğendim. Bazı görevleri yaparken çalan müzikler ve görevlerin hikayeleri beni inanılmaz etkiliyordu. Oynanış maalesef kötü. Buglar hala çözülmemiş. NPC'ler malum partiye oy atanlar ile aynı zekaya sahipler. Oyun 250 lirayı haketmiyor. Indirimde olduğu zaman alınırsa paranıza değecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.
 
Bu oyun bir RPG, öyle ağır bir RPG değil ama işte Witcher 3 ne kadar RPG ise Cyberpunk 2077 de o kadar RPG.

RPG oyunlarında gerçekçilik değil, karakterinizin istatistikleri önemlidir. Bundan kastım eğer kendinizden üst seviyede bir NPC'nin kafasına en ağır keskin nişancı tüfeğiyle sıksanız bile ölmeyebilir veya sizden alt seviyede bir NPC'nin ayak parmağına en güçsüz silahla sıksanız tek mermide ölebilir. Bu dediğim şey RPG'ler için oldukça sıradan olan bir şey.

Oyunda yaşadığınız sorun anladığım kadarıyla kendinizden üst seviye NPC'lerle/görevlerle uğraşmanız. Bu Cyberpunk'ın sorunu değil, herhangi bir RPG oyunu oynasaydınız da aynısı başınıza gelebilirdi. İlk başta karakterinizin istatistiklerini kendi karakterinize uygun görevlerle kasın, ondan sonra üst görevlerle uğraşırsınız. Karakter gelişimine önem vermezseniz RPG'ler sizi çok zorlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…