Cyberpunk Oynarken Ray Tracing Açılmalı mı?

inanc_ceylan_03

Centipat
Daha fazla  
Cyberpunk 2077'nin grafikleri "high", Ray Tracing'i "Ultra", DLSS'i "kalite" modunu kullanarak 45-52 FPS arası alıyorum. Şimdi ayarları değiştirmeyi düşünüyorum. Grafikleri "psycho", Ray Tracing'i "kapalı", DLSS'i "kalite" ayarına geçmeyi düşünüyorum. Acaba ışın Izleme'i "Ultra" açıkken gözle görülür bir grafik farkı olur mu? Bilgisayarım Ryzen 7 5800H, RTX 3070 (130W) Lenovo Legion 5. Aslında istediğim, güzel grafiklerle birlikte oyunun daha akıcı olması; Bazen bazı sahnelerde FPS'nin 42'ye kadar düştüğünü fark ediyorum.

Dosya Ekleri

• cyberpunk-2077-hakkinda.jpg
    cyberpunk-2077-hakkinda.jpg
    137,3 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleyen: Moderatör:
RT olmadan da grafikler fena değil.

Bütün grafik ayarlarına Ultra olması için takarım ama RT işin içine girince kapalı kalsın daha iyi. Benim bu teknolojiyi kullanmak istememe sebebim ise gerçek şartlarda hiçbir yansıma RT yansımaları kadar abartı olmuyor. Sırf reklamını yapacaklar diye suyu ve camı aynaya çeviriyorlar gerçekçilik yok oluyor. İkincisi ise RT teknolojisi bana kalırsa özellikle yansıma ve ışıklandırma kalitesi anlamında kapalı hali çok downgrade edilerek sunulan bir grafik seçeneği. Yani oyunun zaten grafikleri iyiydi ama RT kapalıyken düşük gözüksün ki açınca "aa ne güzel oldu" desin millet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı