C'yi biçimlendirmek Windows'u siler mi ?

ahmetalp95

Hectopat
Makaleler
1
Yer
ankara
Daha fazla  
Gta 5 i satın aldım kurulum dosyalarını indiriyorum ve ssd ye kurmak istiyorum ancak 60 GB boş alanım var ne kadar boşaltırsam boşaltayım. Daha fazla yer açamadım. Biçimlendir seçeneğine bassam Windows zarar görür mü yoksa sadece C: deki programlarımı kaldırır. Yada tamamen yeniden kursam Windows'u ama 600 GB lık D: deki yeri formatlama yapmadan C'ye format atsam temiz kurulum yapmış olurmuyum ? Sağlıklı olur mu bu ? Çünkü Steam da veya Origin de yedekle almaya falan uğraşmak istemiyorum.Ne yapmalıyım acaba ?

Windows'da iken C'ye biçimlendir yapmaya çalıştığınızda Windows zarar görmez çünkü biçimlendirmenize izin verilmez.
Windows kurulumunda sadece C'yi biçimlendirip temiz kurulum yapabilirsiniz. Ama Steam ayarları gittiği için oyunları yeniden indirmeniz gerekebilir. Oyunları yedeklemeniz gerekiyor.
Bence temiz kurulum yapmak ile uğraşmayın C'yi CCleaner, Wise Disk Cleaner gibi programlarla bir miktar boşaltabilirsiniz. Ama bu alan sizin işinizi görmeyebilir. Steam oyunlarınızdan bir kısmını silin veya yedek alıp harici diske saklayın.

Gta 5 i satın aldım kurulum dosyalarını indiriyorum ve ssd ye kurmak istiyorum ancak 60 GB boş alanım var ne kadar boşaltırsam boşaltayım. Daha fazla yer açamadım. Biçimlendir seçeneğine bassam Windows zarar görür mü yoksa sadece C: deki programlarımı kaldırır. Yada tamamen yeniden kursam Windows'u ama 600 GB lık D: deki yeri formatlama yapmadan C'ye format atsam temiz kurulum yapmış olurmuyum ? Sağlıklı olur mu bu ? Çünkü Steam da veya Origin de yedekle almaya falan uğraşmak istemiyorum.Ne yapmalıyım acaba ?
Yedek almaya gerek yok. Steam ve Origin oyunları görüyor. Sadece Uplay görmüyor. Origin görmez ve tekrar indirmeye başlarsa, oyun için bir klasör oluşturup oraya yüklemeye başlayın ve 50 mb filan indiği zaman Origin'den çıkın. Eski oyun klasörü içindekileri, açtığınız yeni klasör içine yapıştırın. Origin açın ve download bittiğini göreceksiniz. Steam'de böyle bir sorun hiç yok. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı