Öncelikle cihaz hakkında benim de bilgim sınırlı. İngilizceniz iyiyse yazdığım sitesinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Bu tarz bir korumalı SSD satışta yok sanırım, kendiniz bir korumalı SSD yapmaya çalışırsanız da bu seviyeye nasıl çıkaracaksınız? Yapacağınız işlemler en fazla bilgisayar üzerinden yazılım vs. kurmak olur, donanım şifrelemesi ne olacak?. Zaten kendi üretimleri olan bu SSD'yi işletim sistemleriyle uyumlu çalışması için geliştirmişler.
Kendi yapacağınız USB bellek bununla nasıl aynı olacak? Bu bellekler donanım şifrelemesine sahip olarak geliyor. Yapacağınız cihaz üzerinde bu derece oynamalar yapabilecek misiniz?
Merkezi olmayan ağlar arası iletişim, veri aktarım şifrelemelerini, iletişim protokolü gibi özellikleri kendiniz sağlayabilecek misiniz veya geliştirebilecek misiniz? Dediğim gibi bu tarz cihazlar yazılım ve donanım olarak uyumlu gelen cihazlar. Bu tarz özellikleri geliştirmeyi bıraktım, hepsini stabil bir şekilde çalıştırabilir misiniz?
Yani bu tarz işlemleri ben de yaparım, ne var ki diyerek yaklaşmak bence çok sığ bir bakış açısı. Zaten bilgisayar ekstra donanımıyla övünmüyor. Bütün olarak yazılımıyla, donanımıyla, işletim sistemine veya herhangi bir uygulamasına kadar uyumlu olmasıyla öne çıkıyor. Ha günlük kullanıcı olarak bu özellikler ne işime yarayacak, bu kadar güvenliğe ne gerek var derseniz saygı duyarım.
Yine de normal bir bilgisayara göre görünür olan ekstra özellikleri:
- Bulanık kamera (Nasıl çalıştığını tam olarak bilmiyorum. O yüzden detaylı açıklama yapamıyorum.)
- Mikrofon ve kamerayı anında kapatma butonu
- NFC özelliği
- Tamamen metal kasası olması
- Parmak izi sensörü (Olan cihazlar da azımsanamaz ancak yine de çoğu bilgisayarda yok.)
- Kapağın arkasında yer alan 5" ekran.
- Ekstra güvenlikli SSD