D diski sistemden nasıl kaldırılır?

Clancy

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
SSD James Donkey (JD) 240 GB 1TB HDD
Anakart
MS-7C13 Micro Star International
D diskim bu aralar bozuldu. Veri kurtarmak istemiyorum ancak C diskim çalışıyordu. D diskim HDD, C diskim SSD. Şimdi olay şöyle;

En Dying Light diye bir oyun indiriyorum. Oyun bilgisayarı çökertiyor ve restartlayıp duruyorum. Sonra bir bakıyorum, Steam ön belleği temizle diye bir taktik görüyorum.

Ondan sonra temizliyorum, sabah bir uyanıyorum D diski kaybolmuş. Sonra restart atıyorum, format atıyorum, yok olmuyor. Bir bakıyorum D diski bilinmeyen aygıt olarak kaydolmuş. Ben anlamıyorum. Sonra aygıt bir düzeliyor bir süreliğine. O sırada aygıtı devre dışı bırakamıyorum. Eskiden o kadar çökmüştü ki devre dışı bırakıldı diyordu. Restart atınca geri aktif oluyordu ve bu bilgisayar D diski üzerinden açılmaya çalışınca bilgisayarın Boot'u çok uzun sürüyordu.

Sonra bir ara devre dışı bıraktım, sonra D diskini kaldır deyince aha gene çöktü. Şimdi ben gene sıkıntılar yaşıyorum ve devre dışı bırakamıyorum. Ondan sonra screenshot almak için kullandığım Alıntı Ve Taslak almıyor. Screenshot ya da Discord gibi programlarda video göndermesi çok yavaşlıyor ya da kopyala yapıştır bozuluyor, yapamıyorum vb. yani anlayacağınız nasıl ben bu diski kaldırırım kalıcı bir şekilde? Ayrıca diskin ışığı yanmıyor, sadece SSD yanıyor. Yani bu D diskini fiziksel olarak kasadan mı sökeceğiz yoksa bilgisayardan bir işlemlemi kaldıracağım?

Dosya Ekleri

• image.png
    image.png
    2,3 KB · Görüntüleme: 36
  • image.png
    image.png
    24,1 KB · Görüntüleme: 30
D diskim bu aralar bozuldu. Veri kurtarmak istemiyorum ancak C diskim çalışıyordu. D diskim HDD, C diskim SSD. Şimdi olay şöyle;

En Dying Light diye bir oyun indiriyorum. Oyun bilgisayarı çökertiyor ve restartlayıp duruyorum. Sonra bir bakıyorum, Steam ön belleği temizle diye bir taktik görüyorum.

Ondan sonra temizliyorum, sabah bir uyanıyorum D diski kaybolmuş. Sonra restart atıyorum, format atıyorum, yok olmuyor. Bir bakıyorum D diski bilinmeyen aygıt olarak kaydolmuş. Ben anlamıyorum. Sonra aygıt bir düzeliyor bir süreliğine. O sırada aygıtı devre dışı bırakamıyorum. Eskiden o kadar çökmüştü ki devre dışı bırakıldı diyordu. Restart atınca geri aktif oluyordu ve bu bilgisayar D diski üzerinden açılmaya çalışınca bilgisayarın Boot'u çok uzun sürüyordu.

Sonra bir ara devre dışı bıraktım, sonra D diskini kaldır deyince aha gene çöktü. Şimdi ben gene sıkıntılar yaşıyorum ve devre dışı bırakamıyorum. Ondan sonra screenshot almak için kullandığım alıntı ve taslak almıyor. Screenshot ya da Discord gibi programlarda video göndermesi çok yavaşlıyor ya da kopyala yapıştır bozuluyor, yapamıyorum vb. yani anlayacağınız nasıl ben bu diski kaldırırım kalıcı bir şekilde? Ayrıca diskin ışığı yanmıyor, sadece SSD yanıyor. Yani bu D diskini fiziksel olarak kasadan mı sökeceğiz yoksa bilgisayardan bir işlemlemi kaldıracağım?

Çok anlamadım ama diski biçimlendirerek Full temizleyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı