D diskinde kayıp var

TacsizKralTR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 1 TB M.2 SSD'm var ikinci disk olarak. İçine girip tüm dosyaları seçtiğim zaman 700GB kullanılıyor. Boş yerim 164 GB gözüküyor. Toplayınca 864 fakat disk 931 GB gözüküyor. Arada 67 GB'lik bir kayıp var. Sanal bellek açık değil sorun ne olabilir sizce?
TreeSize uygulamasındaki sonuç şöyle: (geri dönüşüm kutusu boş ve silmeye çalıştığımda geri dönüşüm kutusu silinecek diyor. Fakat boş. Sizce sileyim mi?)

Ve şöyle ne olduğunu bilmediğim bir dosya var.

Son düzenleyen: Moderatör:
normal bir durum. Bir kayıp yok 1.000.000.000.000 byte var sıfırları doğru sayıda mı yazdım bilmiyorum yani 1 den sonra 12 tane sıfır olacak bu yüzden 1 TB oluyor ama bu ikili sistemde 931 GB a tekabül ediyor. Ve kullanım için ürün kendine de yer ayırıyor. Sanal bellek gibi düşünebilirsin. Ürünün verileri işlemesi için sanal belleğe ihtiyacı var sürekli yazıp silinecek bir yer yani bildiğin köprü gibi düşünebilirsin bu köprünün taşı toprağı, çimentosu bu senin dediğin kayıp GB dan geliyor.

Hayır hocam o değil olay onu bende biliyorum. Konuyu tekrar okursanız sorunumu anlayacaksınız.

Şuan harcadığım alan boş yer ile birlikte 864 fakat diskin toplam boyutu 931 aradaki fark kayıp. 20 GB olan dosya sanal bellekten kaynaklıymış sistem otomatik yapmış fakat 40 küsür gblik bir kayıp var ve geri dönüşüm kutusunun boyutuna denk geliyor fakat geri dönüşüm kutu boş sizce silmeli miyim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…