Çözüldü D.O.C.P. İle RAM MHz'si yükselttikten sonra değerler normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dr1.6

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/ Müzisyen
Anakart
ASUS Prime B450m-k ii
İşlemci
AMD Ryzen 5 3500
Herkese iyi akşamlar. Bugün YouTube'da Technopat kanalında BIOS'tan RAM frekansı yükseltilebildiğini gördüm. Ben de kendi RAM'lerimi D.O.C.P. İle 3000 MHz'ye çektim. Görsellere ekleyeceğim değerler normal mi? Sonrasında bir sorun yaşar mıyım bu durum ile ilgili? Bir de ne anakartın ne de RAM'lerin D.O.C.p. Desteği olup olmadığını araştırmadım. BIOS ekranında varsa vardır diye düşündüm. RAM'lerin doğru çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?

RAM marka ve model: https://www.trendyol.com/xpg/8gb-30...dNlvvdGmxhonVmmpJDg8alUxP_AEbotcaAjkUEALw_wcB

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-02-08 at 23.44.21.jpeg
    WhatsApp Image 2022-02-08 at 23.44.21.jpeg
    94,1 KB · Görüntüleme: 63
  • WhatsApp Image 2022-02-08 at 23.44.22.jpeg
    WhatsApp Image 2022-02-08 at 23.44.22.jpeg
    211,4 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Değerler gayet normal. Hem anakartın hem RAM'lerinizin XMP ya da D.O.C.P desteği bulunuyor zaten olmasa açamazdınız. RAM'leriniz artık 3000MHz CL16 değerinde çalışacaktır.

Windows içinden kontrol etmek isterseniz; Görev Yöneticisi'ni açıp Performans sekmesinden RAM bölümüne tıklayarak RAM boyutunu ve frekansını kontrol edebilirsiniz.
Değerler gayet normal. Hem anakartın hem RAM'lerinizin XMP ya da D.O.C.P desteği bulunuyor zaten olmasa açamazdınız. RAM'leriniz artık 3000MHz CL16 değerinde çalışacaktır.

Windows içinden kontrol etmek isterseniz; Görev Yöneticisi'ni açıp Performans sekmesinden RAM bölümüne tıklayarak RAM boyutunu ve frekansını kontrol edebilirsiniz.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı