D.O.C.P Standart nedir?

ViperEyes77

Megapat
Daha fazla  
Anakart
Asus prime b350m-k
İşlemci
Ryzen 3500X
Merhaba. ASUS anakartım var D.O.C.P ayarında bir de D.O.C.P Standart seçeneği var ve hız ve gecikme sayıları D.O.C.P ile aynı, nedir bu standartın farkı?

Son düzenleyen: Moderatör:
G.Skill Ripjaws V kırmızı DDR4 3000MHz CL16 1.35v
Şöyle bir fark var bu RAM'den 2 tane var birinin CL değeri CL15 birinin CL16 ondan mı kaynaklı acaba?

Muhtemelen dediğin gibidir. Üzerinde düşünülecek bir şey olduğunu zannetmiyorum. Ayarları daha gevşek olan D.O.C.P profilini standart olarak belirlemiştir anakart.

7 aydır d.o.c.p olarak kullanıyorum 1 kere mavi ekran yedim, hangisini kullanmalıyım?

CL15 ve CL16 olan profil arasında seçim yapabiliyorsan CL16 olanı seç. AMD belirli bir frekans üzerinde anakartlarda Gear Down Mode ayarını kapatmadığın sürece tek CL değerleri bir üst sayıya yuvarlanıyor. CL16 olan profilin diğer zamanlamaları da daha gevşek olduğundan sorun yaşama ihtimalin daha düşüktür.

CL15 ve CL16 olan profil arasında seçim yapabiliyorsan CL16 olanı seç. AMD belirli bir frekans üzerinde anakartlarda Gear down mode ayarını kapatmadığın sürece tek CL değerleri bir üst sayıya yuvarlanıyor. CL16 olan profilin diğer zamanlamaları da daha gevşek olduğundan sorun yaşama ihtimalin daha düşüktür.

Yukarıda yazmıştım yine yazayım 2 profildede aynı ayarları kullanıyor anakart iki RAM'de CL16 da şu anda.

Yukarıda yazmıştım yine yazayım 2 profildede aynı ayarları kullanıyor anakart iki RAM'de CL16 da şu anda.

Kalabilir böyle o zaman. Stabiliteden emin olmak istersen test yapabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı