D-Smart internet kesilme problemi

Canon

Kilopat
Daha fazla  
Kullandığım internet D-Smart. Hatırladığıma göre 1-2 ay önce bir altyapı çalışması oldu, bu altyapı çalışması 1 hafta sürdü bittikten sonra internetim kesilmeye başladı. D-Smart müşteri hizmetlerini aradığımda ise sorunun bizde olduğunu kablomuzda sıkıntı olduğunu söyledi ve bu bana çok saçma geldi 1.5 yıla yakın kullandığım internet nasıl olur da bir anda kablo bozulabilir?

İnternet bazen gelip 1 saniye durmadan hemen gidiyor, bazen yarım saatte bir gidiyor.

İki gündür bende aynı sorunu yaşıyorum. Durduk yere modemin internet ışığı kırmızı yanıyor. Arıyorum sizin modeminiz şöyle modeminiz böyle. 3 tane modem var elimde hepsine firmware güncellemesi yapıp fabrika ayarlarında çalıştırdım internet gelmedi. Sonra kendi kendine geldi çalışmaya başladı. Saat sabah 10-14 arası yaşıyorum bu sorunu.

Teknik destek çağırıp evinize kadar gelen ağa baktırın. Basit bir ölçüm yapıyorlar. Evin içindeki kablolar da zarar görebilir, bu olasılığı hiçbir zaman aklınızdan çıkartmayın.

Evin içinde kablo yok. Hat duvarın içinde. Servis ücreti istiyorlar ayrıca.
Söylemek istediğim şey şu. Ben ADSL kullandığım dönemde bunu yaşamıştım. 1 yılda 2 defa kablolama yaptırmak zorunda kaldım. Parkenin altından geçirttiğim kablo kopmuştu. Hadi dedim üzerine yük bindi. Daha sonra elektrik kanalından geçirttim kabloyu. Ne hikmetse 3 ayda o da koptu. En sonunda dışarıdan duvarın köşesinden aldım. Bir süre (Kablonete geçene kadar) öyle kullandım.
Eğer telefon hattı üzerinden gelen bir internet bağlantınız varsa bir elektrikçi çağırıp ankastreden itibaren baktırın. Eğer fiber bağlantınız var ise Dsmart çağırmaktan başka çareniz yok.

Fizilksel olarak olmayan kablonun nesi kopacak ? Kablo duvarın içinde. Kablo diye bişey yok. Beton var.
Kablolamanın hepsi bina dışında. Şu an sorunsuz çalışan internet, günün belirli saatlerinde sağlayıcı tarafından bana nedenini söylemedikleri bir şekilde kesiliyor. Sorunu da bizim üstümüze yıkıyorlar.

En kısa zamanda kurtulacağım bu dsmart'a bulaştığım güne lanet olsun. 1.5 mps internet veriyorlar zaten.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı