D-smart'dan Uzuk Durun!

İki ay önce internet başvurusu yapılıyor. Modem bağlanıyor. Hız düşüklüğü sebebiyle kendi çalışanları "ücretli" kablo bağlantılarını yeniliyor. Başka bir modem kullanılarak modemde de sorun olmadığı anlaşılıyor. O gün bu gündür arıza kaydı ile hizmet alınamıyor. İptal etmek istendiğinde, hakem heyetine başvurulabileceği için, iadeli taahhütlü iptal dilekçesinin gönderileceği adres soruluyor ve adresi veremeyeceklerini söylüyorlar. İptal edilirse 700TL ceza kesileceği söyleniyor. Tehdit gibi. Hem de ayıplı hizmet olduğu halde. İnternet kullanamadığınız gibi dert sahibi de oluyorsunuz. Kesinlikle bulaşılmayacak bir şirket.

1594138995491.png

Benim d-smart şikayetim internet ile alakalı değil ama sonuçta ben de d-smartı hiç sevmem. D-Smart ilk çıktığında reklamlarında bir defa ödeyin ömür boyu para vermeyin gibi reklamlar yapıyordu. Bende ilk üyelerden biriyim bir defa kutu aldım ona da zamanında 500 TL ye yakın bir para vermiştim yanlış hatırlamıyorsam. Sonra aradan zaman geçti tabi bazı belgesel kanalları bir bir kapanmaya ve paralı olmaya başladı. Bir gün mesaj geldi SD yayından HD yayına geçiyoruz yeni kutu almanız lazım ok dedik aradım d-smartı paralı aylık üyelik+kutu parası dediler ben de almadım. Dedim niye vereyim, en sonunda şu an açık olan ulusal kanallar haricinde açık kanal kalmadı yok bu kanalları da 240p izliyorsun o derece kötü. Çatıya tencere kapağı koysan daha net çeker :) Bence bu resmen dolandırıcılık. İlk önce o kadar insanlardan ömür boyu üyelik bir defa ödeyin ömür boyu para vermeyin gibi reklamlar ile para aldılar o kadar kişiye kutu sattılar sonra süreç paralı yayıncılık. ilk üye olup benim gibi sonrasında paralı üyeliğe devam etmeyenlerin elinde patladı. Şikayet etsen ne oluyor ki? Memleket dolandırıcı dolu A dan Z ye her şey de sahtecilik her şey de dolandırıcılık ama suç cezasız kaldığı için şikayet etmen bir şeyi değiştirmeyecek. Bu ülkenin denetim kurumları çalışmıyor. Örnek vereyim ben 41 yaşındayım kendimi bildim bileli bu ülkede gıda terörü diye haber okumuşumdur bütün yiyecek ürünlerinde sahtecilik yapılır benden yaşı büyük olanlar da bu şekilde şeyler ile karşılaşmıştır koskoca Türkiye Cumhuriyetinde buna bir dur dilmiyor neden? Suç cezasız kalıyor işleyenin yanına kar kalıyor denetim yok. Dolandırıcılık da buna benziyor işte.

Son düzenleme:
İki ay önce internet başvurusu yapılıyor. Modem bağlanıyor. Hız düşüklüğü sebebiyle kendi çalışanları "ücretli" kablo bağlantılarını yeniliyor. Başka bir modem kullanılarak modemde de sorun olmadığı anlaşılıyor. O gün bu gündür arıza kaydı ile hizmet alınamıyor. İptal etmek istendiğinde, hakem heyetine başvurulabileceği için, iadeli taahhütlü iptal dilekçesinin gönderileceği adres soruluyor ve adresi veremeyeceklerini söylüyorlar. İptal edilirse 700TL ceza kesileceği söyleniyor. Tehdit gibi. Hem de ayıplı hizmet olduğu halde. İnternet kullanamadığınız gibi dert sahibi de oluyorsunuz. Kesinlikle bulaşılmayacak bir şirket.

Öncelikle BTK üzerinden başvuru yapmanızı tavsiye ederim. Ama öncelikle D-Smart Müşteri hizmetlerini arayarak durumu tekrar izah edin ve adres isteyin. Adresi veremeyeceklerini beyan ediyorlarsa takım lideri talebinde bulunun. Bir müşteri 3 defa takım lideri talebinde bulunduysa online aktarım yada 48 saat içerisinde geri dönüş almak zorundadır. Ardından müşteri temsilcisi aktaramayacağını beyan ediyorsa diyeceğiniz " İSİMİNİZİ ALABİLİRMİYİM TÜKETİCİ HAKLARIMA GÖRE YETKİLİ KONUŞMASI YAPMA HAKKINA SAHİBİM HAKKIMI ELİMDEN ALIYORSUNUZ. BTK ÜZERİNDEN TAKIM LİDERİNE AKTARMADIĞINIZ VE YASAL HAKKIMI ARAMAM İÇİN ADRES BİLGİSİ PAYLAŞMADIĞINIZ İÇİN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM." Diye beyan edebilirsiniz.Çözüm olmaz ise kanunlara göre aktif bir internet aboneliğinizi başka bir yere naklettiğiniz de ve bu nakil edilen yerde altyapı yok bundan dolayı hizmet alamıyorsanız.Aboneliğiniz karşılıklı fesig ile ücret ödemeksizin fesih edilir. Bu kanunen vardır. Sizden tavsiyem memleketiniz vb. altyapı olmayan yere nakil alın ve kurtulun.

Hocam internetin sahibi olsanızda bu internet firması insanı çileden çıkartıyor. İnternette kimse yokken LoL'de sebepsiz yere ping "90, 100"'e çıkıyor. Herhalde telefon indirme yapıyor falan diye düşündüm. Wi-Fi'de kimse yok gene o ping "90, 100"'e çıkıyor. Cidden bu internete bulaşmayın insanı kanser ediyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı