Herkese merhaba,
Geçen günlerde bir Ankara klasiği olarak elektrik kesildi. O sırada bilgisayarı kullanıyordum bir şeyler yanacak diye korktum. Hemen fişleri çekip 2-3 saat bekledim elektrik geldi. Sonra şaka yaparmışcasına tekrar kestiler yine aynı işlemi uyguladım. Sonraki gün, oyun oynarken donup kaldı ki bu sistemin donması imkansız gibi heleki sadece 1 oyun 1 şarkı açmakla. Neyse restart yapıp tekrar bilgisayarı açtım yine bir sorun yoktu.
Şimdiye kadar sorunsuzca çalışıyordu bilgisayar. Dün akşam bilgisayarı açtığımda D sürücüsü yok olmuş. Disk yönetimine girip harf atama yöntemini denemek için girdiğimde ise ;
Disk 0 (bilinmiyor) başlatılmamış kısmı var diski başlat dediğimde GPT bölüm stili ve MBR seçenekleri çıkıyor ben ilk önce GPT yi seçtim şu uyarıyı aldım ;
"Boyut, GPT diskleri için gerekli minimum boyuttan az olduğundan belirtilen disk dönüştürülebilir değildir."
MBR'i denedim : Yanlış İşlev dedi.
Şimdi C sürüsü dışında Disk0, Disk2 ve Cdrom var. Disk2 Çıkarılabilir ( E: ) medya yok yazıyor.
1 TB'lık harddiskim ortalıkta yok.
Aygıt yöneticisine girdiğimde ise aygıt var gözüküyor. Herhangi bir ünlemli ya da sorunlu bir şey yok Aygıt Yöneticisi'nde.
1 TB'lık harddiski'in modeli :Western Digital 1 TB SATA III HDD 64MB Caviar Blue 6GB/s WD10EZEX
Girmediğim forum sitesi kalmadı hiç bir çözüm yok.
Bu arada kasayı aldığım yeri aradım, sen windows'u yeniden mi yükledin dedi (free dos gelmişti ve Technopat rehberine göre UEFİ olarak kurmuştum ). Windows'u Kms Auto ile etkinleştirmiştim tam olarak bu sürücü olayından önce miydi hatırlamıyorum. Etkinleştirilemediye döndü bi anda ( defender ile alakalı bi güncelleme yüzünden sanırım) Yeniden kurduysa görmüyo olabilir dedi. Tekrar yükle biçimlendir diye söyledi. Tekrar Usb bellek hazırladım ve denemeye çalıştım.
Sonuç hüsran. D sürücüsü windows kurulumunda gözükmüyordu. Bende iptal edip buraya geldim.
Son günler içinde olan olayları detaylı olarak anlattım kusara bakmayın ama bunları anlatmanın sizden alacağım yardımı kolaylaştıracağını düşündüm.
Yardımlarınızı bekliyorum..
(İşletim sistemim windows 10. Yeni nesil bilgisayar. Eğer gerekirse diğer bileşenlerin özelliklerini atarım.) Konunun yeri doğru mu bilmiyorum hatalıysam affola