D Sürücüsüne programları kurmak

Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Biraz önce bilgisayara format attım. D sürücüsünü görmüyordu, dosya sistemi RAW'di. O diski biçimlendirdim. NTFS yaptım.
Sorunum şu, C sürücüsünü sadece Steam, CS-GO, Windows dosyaları için kullanacağım. Onun dışındaki tüm programları 1 TB alana sahip D sürücüsüne kuracağım.
Problem midir bilmiyorum ama örneğin WinRAR programını kurarken dizini kendi seçiyor ve otomatik dosya oluşturuyor. Ama el ile D sürücüsü seçer isem sanki klasörmüş gibi direk içine kuruyor, otomatik klasör oluşturup içine kurmuyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Ayrıca D sürücüsüne Program Files dosyası oluşturmak gerekli midir yoksa sadece oraya kur komutu yeterli mi? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarı ile C Sürücü SSD olduğu için doldurmak istemiyorsun. Winrar gibi sistematik programların bir hacmi yok zaten onlari C ye kur gitsin bence.

Anladığım kadarı ile C Sürücü SSD olduğu için doldurmak istemiyorsun. Winrar gibi sistematik programların bir hacmi yok zaten onlari C ye kur gitsin bence.
Evet C sürücüsü SSD. Mesela şu an programlama için Anaconda'yı indirdim.

C sürücüsü için otomatik dizin oluşturuyor. D sürücüsünde ise kendim klasör oluşturmam gerekiyor.
Bu normal midir?

Farketmez. Yüklediğin adrese ve çalıştırdığın adresten kayıt edilir. Ben oyunları hiçbir zaman sistem bölümüne kurmam. Winrar gibi boyutu yok denecek kadar az olan uygulamaları harici bölüme kurmana gerek yok. "Program Files" dizini oluşturabilirsin, eski bir alışkanlık.

Program Files dosyayı oluşturmuyorum o halde. Kendim elle klasör açacağım. Sorun olmaz dimi ?

Hiçbir şekilde sorun olmaz. Kendin dosyayı oluşturup, onu seçiceksin. Yüklemelerde otomatik dosya oluşturulur fakat sen yükleneceği yeri değiştirirsen kendin o kısma dosya açıp seçmek zorunda kalırsın. ( %85 böyle )

Tamamdır 3 adet kurulum yaptım, C sürücüsü için oluşturduğu ismi kopyalayıp, D sürücüsünde aynı dosyayı açıyorum ve ona kuruyorum. Teşekkürler hepinize yardımlarınız için. Konu kilitlenebilir.

Surekli el altında bulunacak, bir süre sonra varligini bile unutacaginiz programlar için uğrasa girmeyin, hatta programların tamamını çok büyük yer kaplayacak komplike programlar olmadığı sürece C ye kurun gitsin. Bunun dışında ben D sürücüsüne Games diye dosya oluşturuyorum oyunları buraya kuruyorum. Hatta Games klasörünün içine Epic diye dosya oluşturup epic Games oyunlarını da bu dosyaya kuruyorum. Programlar için her hangi bir uğrasa girmiyorum.

Program Files oluşturmana gerek yok. D diskine kurarken kendin klasör oluştur bazı uygulamalar kendi klasör oluştururken, bazıları oluşturmamakta. Ben de Programlar adı altında bir klasör içerisine kurulu mesela abuk subuk programlar.

Derli toplu olmasını istiyorsan klasör aç, yoksa uğraşma direk kur otomatik belirlenen konuma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…