D vitamin ilacı, gastrit ilacıyla beraber kullanılır mı?

Dexpery

Hectopat
Daha fazla  
Aylar önce doktorum 2 haftada 1 D vitamin almam gerektiğini söyledi ve ilaç yazdı. Daha sonra birkaç ay sonra mide problemim oldu ve gastrit ilaçları almaya başladım. Bu ilaçları alırken D vitamin ilacını almamda problem olur mu? Doktora gidip sormam mı gerekiyor? Tekrar randevu alıp tek 1 soru için gitmem biraz tuhaf geldi.

2 kere doktora gittim yani. Gittiğim doktorlar da farklı hastanede ve farklı kişilerdi.

Dosya Ekleri

• 20240129_215031.jpg
    69,2 KB · Görüntüleme: 239
Coledan'ın D vitamininin prospektüsünü okudun mu? Okumadıysan oku. Hatta genel olarak prospektüsleri okumak güzeldir.

Aklına sonradan böyle bir şey geldiğinde doktordan önce prospektüsü okuyabilirsin her zaman, farklı doktorlardan farklı konularda kimyasal düzenleyiciler/seyreltilmiş zehirler v.b ilaç kavramındaki şeyleri yazarlarken diğerlerini de belirtmen gerekir, unutursan eczacına da sorabilirsin.

Prospektüste "şu şu ilaçların emilimini etkileyebilir" yazar. Ben gaviscon kullanıyorum, yazmasa bile herhangi bir ilaç aldığımda 1 saat gaviscon almıyorum.

D vitamininin emilimini engelleyici bir içeriği olmaması gerek mesela buna en güzel örnek çayın içindeki tanen maddesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…