D4D Toyota Auris'e Yazılım yapılır mı?

Fixxxer

Decapat
Daha fazla  
İyi akşamlar. Dün 2012 1.4 Auris aracımın performansını yetersiz buluyorum diye başka araç önerileri için konu açmıştım. Ancak aklıma yazılım geldi. Stage 1 yazılım ile 90HP'den 115e çıkıyor ve 45 nm de tork artışı oluyor. Firmanın söylediğine göre zararsızmış. Yani 25 beygir az bir değer değil, sonuçta piste çıkmıyorum, araba daha çabuk tepki versin benim için yeter. Ancak merak ettiğim konu araca zarar verir mi? Motor ömrüne nasıl bir etkisi olur? Benimki yarı otomatik robotize şanzıman, zaten hantal çalışıyor ekstra güç sorun yaratır mı? D4D motora yazılım atmış olan varsa ya da yazılımdan anlayan, tecrübesi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yazılım hakkında pek bir bilgim yok ama illaki zararı olacaktır 90bg bir araba sağlıklı bir şekilde 115bg olabilseydi fabrika zaten bu şekilde çıkarırdı.

Bu tür sanzimanlarda vites geçişlerini iyileştiriyor diye biliyorum.

D-4D motor zaten Toyota'nın efsane motorlarından biri. Aurisin stock tork değeri kaç acaba. Bu verdiği değerler aracı şahlandırır gibi duruyor. Şanzıman hakkında inanın fikrim yok.

D-4D motor zaten Toyota'nın efsane motorlarından biri. Aurisin stock tork değeri kaç acaba. Bu verdiği değerler aracı şahlandırır gibi duruyor. Şanzıman hakkında inanın fikrim yok.
Stock tork değeri 205nm. Yazılımdan sonra 250nm oluyor.

Son düzenleme:
Stock tork değeri 205nm. 250nm oluyor.

Aslında motor gücü de fena değilmiş. Hafif araç bence stok hali de size yeter gibi geldi ama yaşı ilerledikçe bahsettiğiniz 90 beygirlere verilere zaten ulaşamazsınız o sıfır hali motorun . Muhtemelen yazılıö bayağı etkiler orası ayrı şu an 78 HP falansa 100'e gelir. Toyota candır. Şanzıman konusunu bilen bir ustaya danışsanız daha iyi olur. Yarı otomatiklere güvenemiyorum ben pek de bilgim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…