D5 Render için RTX 4090 sistem önerisi

Bütçe
150000

Becl

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba.

1-2 gün içerisinde şirket için 150.000 TL'ye kadar D5 render programını çalıştıracak bilgisayar toplanacaktır. Ekran kartı olarak 4090 seçimi yapıldı ama internette yaptığım araştırmalara göre işlemciye çok yük bindiği için ısınma problemleri ile karşılaşılıyormuş. Bu konuda bilgili arkadaşlar bize sistem konusunda yardımcı olabilir mi? Ek olarak aşağıdaki 2K render testleri mevcuttur. Diğer parçaları ne olmalıdır. Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

https://benchmark.d5render.com/result

Hocam d5 render işlemciye nasıl yük bindirebiliyor ? Bilmediğim için sormak istiyorum cidden. Mesela ben, r5 3600 ile rtx 3090 da kullandım Blender Cycles render için. CPU ile render alma veya CPU+GPU her ikisini kullanma seçeneğini devre dışı bıraktığım için işlemci %5 bile kullanmıyor, pasif bildiğin. Ara sıra kullandığım Octane render da benzer şekilde sadece gpu gücüne ihtiyaç duyuyor. Özetle D5 render işlemci kullanımını zorunlu mu kılıyor ? Hani böyle bir zorunluluğu yok ve sadece gpu kullan seçeneğini size sunabiliyorsa bence gerek yok çok iyi bir işlemci alıp bütçenizi gereksiz arttırmaya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı