DA Sistem 5 inceleme

Aykut K

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Evet bugün Donanım Arşivi'nin yeni F/P iddiasıyla çıkarılan DA5 Sistem'i inceleyeceğiz! Avantaj ve dezavantajlarını tartışacağız.
Sistem videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem linki (site şu an çok yoğun, Error 502 verebilir veya çok yavaş açılabilir)

Sistem parçaları:
MSI B450M-A PRO Max
AMD Ryzen 5 3600 XPG
16 GB (8+8) 3200MHz CL16 XPG RAM
MSI Ventus RTX 2060 GP Edition OC
SanDisk Ultra 500GB NVMe M.2 SSD
Corsair CX750F RGB 750W 80+ Bronze
Corsair 4000X RGB Kasa
Sistem fiyatı: 8999 Türk lirası (dolar kuru: 8,42).

Sistem parçalarını değerlendirecek olursak özellikle içinde bulunduğumuz duruma göre gayet F/P.

İşlemci tarafında AMD Ryzen 5 3600 6 core / 12 thread işlemci sistem içerisinde kullanılmış. Bu işlemciye baktığımız zaman 6/12 yapısıyla günümüz için oyun ve render/yayıncılık açısından yeterli bir seviyede. Bazı arkadaşlar neden o fiyata 10400F veya 11400F kullanmamış diyebilir. Bundan daha önceki videolarında kendisi bahsetmişti, sistemlerini yaparken AMD Intel'e kıyasla ciddi oranda büyük bir indirim yapıyor. Yani bu işlemciyi bugün 10100F fiyatına bile getirmiş olabiliyor bu indirim sayesinde.

Anakart
olarak MSI tarafında B450M-A PRO Max Micro ATX 4133 MHz anakart kullanılmış. Bu anakart fiyatının en iyisi değil ancak yukarıda da bahsettiğim gibi MSI'ın sisteme özel olarak yaptığı indirim sayesinde A320 fiyatına gelebiliyor anakart. Anakarta detaylı olarak bakacak olursak M.2 SSD desteği göze çarpıyor ki sistemde de M.2 kullanılmış, 4133 MHz gibi yüksek bir RAM desteği ve B450 chipseti sayesinde işlemcimize OC yapma imkanı tanımak gibi özellikleriyle karşımıza geliyor.

Ekran kartı olarak ise ekran kartı bir oyun sisteminin bel kemiğidir ve bu sisteme yakışan bir ekran kartı kullanılmış. MSI Ventus GP OC Edition GeForce RTX 2060 ekran kartımız sistemde bulunuyor. Dikkat edin, Ventus XS değil Ventus GP. XS'teki ısınma sorunlarının bulunmadığı, soğutma açısından gayet başarılı ve OC edilmiş bir model. Bazı arkadaşlar dikkat etmeden ısınma sorunlu diye eleştirmiş ancak sorunsuz bir ürün.

RAM kısmında alıştığımız 8+8 Dual Channel 16 GB XPG CL16 bellekler sistemde bulunuyor. 16 GB olması gayet güzel, günümüzde birçok oyunda 8 GB bellek drop gibi sıkıntılara neden olabiliyor.

Depolama olarak 500GB SanDisk M.2 SSD sistemde kullanılmış. M.2 olması gayet iyi. HDD'lerin 2021 yılında çok yavaş olduğunu hepimiz biliyoruz, SATA SSD günümüz için yeterli ancak bu sisteme yakışan bana göre kesinlikle M.2 SSD'dir.

Kasa-PSU tarafı benim en beğendiğim yer oldu. Abartı mı abartı bana göre de ancak Corsair'ın destek vermesiyle bu sisteme pahalı ve üst düzey Corsair iCUE 4000X RGB Kasa ve Corsair CX750F RGB 750W 80+ Bronze tam modüler güç kaynağı bu sistemde kullanılmış. Corsair kalitesi, 80+ Bronze, tam modülerlik, 9000 Lira için fazlasıyla iyi.
Sonuç olarak sistem fiyatını gayet hak ediyor. Alacaklara hayırlı olsun, çabuk alsınlar stok sınırlı!

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bugün Donanım Arşivi'nin yeni F/P iddiasıyla çıkarılan DA5 Sistem'i inceleyeceğiz! Avantaj ve dezavantajlarını tartışacağız.
Sistem videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem linki (site şu an çok yoğun, Error 502 verebilir veya çok yavaş açılabilir)

Sistem parçaları:
MSI B450M-A PRO Max
AMD Ryzen 5 3600 XPG
16 GB (8+8) 3200MHz CL16 XPG RAM
MSI Ventus RTX 2060 GP Edition OC
SanDisk Ultra 500GB NVMe M.2 SSD
Corsair CX750F RGB 750W 80+ Bronze
Corsair 4000X RGB Kasa
Sistem fiyatı: 8999 Türk lirası (dolar kuru: 8,42).

Sistem parçalarını değerlendirecek olursak özellikle içinde bulunduğumuz duruma göre gayet F/P.

İşlemci tarafında AMD Ryzen 5 3600 6 core / 12 thread işlemci sistem içerisinde kullanılmış. Bu işlemciye baktığımız zaman 6/12 yapısıyla günümüz için oyun ve render/yayıncılık açısından yeterli bir seviyede. Bazı arkadaşlar neden o fiyata 10400F veya 11400F kullanmamış diyebilir. Bundan daha önceki videolarında kendisi bahsetmişti, sistemlerini yaparken AMD Intel'e kıyasla ciddi oranda büyük bir indirim yapıyor. Yani bu işlemciyi bugün 10100F fiyatına bile getirmiş olabiliyor bu indirim sayesinde.

Anakart
olarak MSI tarafında B450M-A PRO Max Micro ATX 4133 MHz anakart kullanılmış. Bu anakart fiyatının en iyisi değil ancak yukarıda da bahsettiğim gibi MSI'ın sisteme özel olarak yaptığı indirim sayesinde A320 fiyatına gelebiliyor anakart. Anakarta detaylı olarak bakacak olursak M.2 SSD desteği göze çarpıyor ki sistemde de M.2 kullanılmış, 4133 MHz gibi yüksek bir RAM desteği ve B450 chipseti sayesinde işlemcimize OC yapma imkanı tanımak gibi özellikleriyle karşımıza geliyor.

Ekran kartı olarak ise ekran kartı bir oyun sisteminin bel kemiğidir ve bu sisteme yakışan bir ekran kartı kullanılmış. MSI Ventus GP OC Edition GeForce RTX 2060 ekran kartımız sistemde bulunuyor. Dikkat edin, Ventus XS değil Ventus GP. XS'teki ısınma sorunlarının bulunmadığı, soğutma açısından gayet başarılı ve OC edilmiş bir model. Bazı arkadaşlar dikkat etmeden ısınma sorunlu diye eleştirmiş ancak sorunsuz bir ürün.

RAM kısmında alıştığımız 8+8 Dual Channel 16 GB XPG CL16 bellekler sistemde bulunuyor. 16 GB olması gayet güzel, günümüzde birçok oyunda 8 GB bellek drop gibi sıkıntılara neden olabiliyor.

Depolama olarak 500GB SanDisk M.2 SSD sistemde kullanılmış. M.2 olması gayet iyi. HDD'lerin 2021 yılında çok yavaş olduğunu hepimiz biliyoruz, SATA SSD günümüz için yeterli ancak bu sisteme yakışan bana göre kesinlikle M.2 SSD'dir.

Kasa-PSU tarafı benim en beğendiğim yer oldu. Abartı mı abartı bana göre de ancak Corsair'ın destek vermesiyle bu sisteme pahalı ve üst düzey Corsair iCUE 4000X RGB Kasa ve Corsair CX750F RGB 750W 80+ Bronze tam modüler güç kaynağı bu sistemde kullanılmış. Corsair kalitesi, 80+ Bronze, tam modülerlik, 9000 Lira için fazlasıyla iyi.
Sonuç olarak sistem fiyatını gayet hak ediyor. Alacaklara hayırlı olsun, çabuk alsınlar stok sınırlı!

SSD kötü.
PSU daha iyi olabilirdi.

SSD kötü.
PSU daha iyi olabilirdi.
PSU daha iyi olabilirdi mi dostum sistem 9000 Lira Dollar olmuş 8.4 miningcilerle bir savaş içindeyiz ekran kartı fiyatları uçmuş millet bu fiyata anca Frisby PSU ve GTX 1660S ile sistem toplayabiliyor sen gelmişsin PSU daha iyi olabilirdi diyorsun :D
SSD Hariç beğendim.
SSD bence de pek iyi değil ancak fiyatına ve içinde bulunduğumuz duruma göre kabul edilebilir.

PSU daha iyi olabilirdi mi dostum sistem 9000 lira dollar olmuş 8.4 miningcilerle bir savaş içindeyiz ekran kartı fiyatları uçmuş millet bu fiyata anca Frisby PSU ve GTX 1660S ile sistem toplayabiliyor sen gelmişsin PSU daha iyi olabilirdi diyorsun :D

Olsun, madencilik hep yoktu.
Sistem alacak şimdi almakta zorunda değil.

İnsanları kriz bahanesi ile yolmak pek iyi bir iş değil.
PSU rezil değil ama çok iyi değil.

Madencilik 1-3 yıl gibi bir süreye biter artık diye düşünüyorum.

Ancak anladığım kadarıyla şöyle bir durumda var;

Normalde bu sistemin ederi 7K iken şunu söyleyerek 9K fiyatına satıyorlar;

"İçinde bulunduğumuz döneme göre"
Okey ama senin amacın zaten bu değil mi? İçin de bulunduğumuz zamana göre sistem satmak?

MSI B450M-A PRO Max: 500TL
AMD Ryzen 5 3600: 1700TL
XPG 16 GB (8+8) 3200MHz CL16 XPG RAM: 1200 TL
SanDisk Ultra 500GB NVMe M.2 SSD: 530 TL
Corsair CX750F RGB 750W 80+ Bronze: 1000TL
Corsair 4000X RGB Kasa: 1000TL (Çok gereksiz.)

Ekran kartı hariç 6K ediyor. Ekran kartı 3K'ya denk geliyor.
3K'ya denk gelmesi güzel ancak şöyle bir sorun var.
Bu bütçede Kasa ve PSU'ya 2K ayırmak nedir ya?
1K Edecek şekilde yapılsa ikisi gayet yeter miş.
Ayrıca RAM'ler Crucial Ballistix alınsa -500TL'de oradan yaz.

Yine dediğim şeye geliyor, sistemin ederi en fazla 7K.

Son düzenleme:
PSU daha iyi olabilirdi mi dostum sistem 9000 Lira Dollar olmuş 8.4 miningcilerle bir savaş içindeyiz ekran kartı fiyatları uçmuş millet bu fiyata anca Frisby PSU ve GTX 1660S ile sistem toplayabiliyor sen gelmişsin PSU daha iyi olabilirdi diyorsun :D

SSD bence de pek iyi değil ancak fiyatına ve içinde bulunduğumuz duruma göre kabul edilebilir.

Şu gereksiz beklentilere giren arkadaşlara da uyuz oluyorum gerçekten.
Yani eleştirecek bir şey bulamayıp saçma şeyler söylüyorlar.
Özellikle de saçma şekilde PSU'ya abanan arkadaşları anlamıyorum ulan sanki sisteme 1100 Watt PSU taksan RTX 2060 sana olacak RTX 3060 ne gerek var o kadar güç e zaten sistem gereken kadarını kullanacak

SSD kötü.
PSU daha iyi olabilirdi.

Ancak anladığım kadarıyla şöyle bir durumda var;

Normalde bu sistemin ederi 7K iken şunu söyleyerek 9K fiyatına satıyorlar;

"İçinde bulunduğumuz döneme göre"
Okey ama senin amacın zaten bu değil mi? İçin de bulunduğumuz zamana göre sistem satmak?

MSI B450M-A PRO Max: 500TL
AMD Ryzen 5 3600: 1700TL
XPG 16 GB (8+8) 3200MHz CL16 XPG RAM: 1200 TL
SanDisk Ultra 500GB NVMe M.2 SSD: 530 TL
Corsair CX750F RGB 750W 80+ Bronze: 1000TL
Corsair 4000X RGB Kasa: 1000TL (Çok gereksiz.)

Ekran kartı hariç 6K ediyor. Ekran kartı 3K'ya denk geliyor.
3K'ya denk gelmesi güzel ancak şöyle bir sorun var.
Bu bütçede Kasa ve PSU'ya 2K ayırmak nedir ya?
1K Edecek şekilde yapılsa ikisi gayet yeter miş.
Ayrıca RAM'ler Crucial Ballistix alınsa -500TL'de oradan yaz.

Yine dediğim şeye geliyor, sistemin ederi en fazla 7K.
Cidden yaptın mı bunu? Komik.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı