DAD-G2 Upgrade tavsiyesi

Sayfax

Centipat
Öncelikle belirtmek isterim ki 3 gün önce sistemi satın aldığımda 4399 TL ücrete sahipti şu an 4499 olmuş yanıltmasın sizi.

Donanımdan çok anladığım söylenemez ama site site gezip elimden geldiğince karşılaştırıp alabileceğim en F/P sistemin bu olduğuna kanaat getirmiştim. Sonrasında ürünü satın aldım ama hala hazırlık sürecinde ve tahminimce bayram sonuna kadar da göndermeyecekler bundan dolayı size danışıp daha iyi bir sistem bulabilir miyim diye şansımı deneyim dedim sonuçta uzun bir süre iptal etme şansım olacak ve tecrübe eksikliğine de sahibim.

Sitede sürekli olarak sistemin parçaları değiştiğinden en güncel parçalarıyla buraya yazayım dedim, sizi uğraştırmamak adına;

-GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
-AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci (fan dahildir) - Tray
-(x2) GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM
-GIGABYTE Radeon RX590 GAMING 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
-COOLER MASTER MasterBox K500L 600W 80+ Kırmızı Led Fan USB 3.0 Mid Tower Kasa
-Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
-ADATA 240GB SU630 3D NAND Sata3 2.5 SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma)

Son olarak bilgisayarı deli gibi zorlayacak işlerle uğraşan bir insan değilim ama ister istemez yüksek sistem gereksinimi olan oyunlar oynuyorum. Bunları da hesaba katıp yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum v3.5 killer diye bir sistem çıktı yeni, linki bu v3.5 Killer AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, RX580 8GB, 8GB Ram, 480GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC

DADG2 nin özellikleriyle aynılarını yaptığında 3850 TL gibi bir fiyat çıkıyor sadece kasa farklı elbette K500L daha kaliteli ancak aradaki fiyat farkına değer mi bu araştırılabilir az bir para değil.

1660 ekran kartını seçtiğinde fiyat 3970 çıkıyor. Hemen hemen RX590 la aynı seviye olan bu kartı ben tercih ederdim.

1660Ti ekran kartı seçtiğinde ise 4430 gibi bir fiyat. DADG2 ile aynı paraya bu ekran kartlı sistem. Her türlü fiyat olarak bu kasa daha avantajlı ama buradaki konu kasaya verilecek fark. Buna değer mi? Bence Dark N5 hakkında hava akışı çok kötü diyen yoksa tercih edilebilir. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım

Öncelikle belirtmek isterim ki 3 gün önce sistemi satın aldığımda 4399 TL ücrete sahipti şu an 4499 olmuş yanıltmasın sizi.

Donanımdan çok anladığım söylenemez ama site site gezip elimden geldiğince karşılaştırıp alabileceğim en F/P sistemin bu olduğuna kanaat getirmiştim. Sonrasında ürünü satın aldım ama hala hazırlık sürecinde ve tahminimce bayram sonuna kadar da göndermeyecekler bundan dolayı size danışıp daha iyi bir sistem bulabilir miyim diye şansımı deneyim dedim sonuçta uzun bir süre iptal etme şansım olacak ve tecrübe eksikliğine de sahibim.

Sitede sürekli olarak sistemin parçaları değiştiğinden en güncel parçalarıyla buraya yazayım dedim, sizi uğraştırmamak adına;

-AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci (fan dahildir) - Tray

Son olarak bilgisayarı deli gibi zorlayacak işlerle uğraşan bir insan değilim ama ister istemez yüksek sistem gereksinimi olan oyunlar oynuyorum. Bunları da hesaba katıp yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
1- Adata SSD'lerden uzak dur.(Konusunu açmıştım,mümkünse samsung.)
2- Anakartta bir upgrade yapmalısın bence.(Önerim bütçene göre en azınan pro-vdh almaya çalış)

İade etme şansın varsa webtekno gold 16 al.
Fiyatı 4250 tl hem 16GB ram hemde GTX1660 ti var.

Sistem güzel. Nvidia fanboyları 1660 al, şunu bunu al diyor. Boşver. Gayet iyi. HDD almanı öneririm, 240 GB yetmez çünkü. Western Digital Blue 1 TB 7200 RPM HDD yazıp istediğini alabilirsin.
Nvidia sürücü vs AMD desteklerini karşılaştırsak dağ farkı var. Bu fanboyluk değil gerçekler. Birde ssdyi çıkarmış hahah bence araştırıp yaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı