Dağ Lastiği İçin Dişine Göre Performansı

Hız ve tutuş ters orantılı hocam. Tutuş istiyorsan kalın olan, hız istiyorsan ince olanı tercih etmelisin. Yüzey alanı arttıkça sürtünme artar ve dolayısıyla hız düşer.
Peki kalın ama daha az dişli olursa ne olur?
Şu an 29x2.10 ve ETRTO 622x21 var. Dişleri alttaki gibi:
1573338894252.png

Böyle bir şey alırsam ne olur:
Michelin MTB Country Grip'R 29x2.10 Telli Dış Lastik

Böyle alırsam ne olur:
1573339151519.png

Böyle peki:
1573339174030.png

Yani ne türde nasıl tepki alabileceğimi yazabilirseniz arasından seçim yapayım. :)

MTB lastiklerinin asfalt performanslari kotu. Cok ses yapiyorlar, islak zeminde cok kayiyorlar, kalin disleri nedeniyle yol tutuslari iyi degil. Bende emektar Ghost SE 1000 var. Dag tepe gezeceksem CST'nin ucuz MTB lastiklerini takiyorum. Zor kosullarda pahali lastikte alsan cabuk asiniyor cunku. Asfalt - sehiricinde ise Schwalbe Marathon Plus kullaniyorum. Dagda tepede lastik patlama ihtimali sehirden daha az. Sehirde yasayan bir kisim insanimsilar siseleri yerlere atmayi pek seviyor. Cogu yer, hic bitmeyen insaatlar yuzunden nalbur dukkani gibi zaten. Ne ararsan var yerlerde. Bu yuzden zirhli lastik lazim sehir icin. Marathon Plus'un da performansi ve dayanikliligi oldukca iyi.

Son düzenleme:
Asfalt ama tozla toprakla karışık zaten yollar.
Toprak da yapıyorum ama hardcore şekilde değil o yüzden herhangi bir dağ lasiğinin yapabileceğini düşünüyorum.
@M3ric Bahsettiğin gibi zırhlı ve az dişli bir model tercih etmeyi düşünüyorum.
Daha performanslı olsun ama yanak incelmesin de istiyorum biraz. Ani çukurlara girdiğimde janta kadar gelmesin yani yeterlidir.
Benim janta uyumlu bulmak lazım. Üstte belirttim jantı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı