Daha iyi ezber için ne yapılabilir?

Kaan3455

Hectopat
Katılım
22 Nisan 2022
Mesajlar
424
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İmam hatip öğrencisiyim 6 sayfa yasin ezberlemem gerekiyor yoksa sorumluluğa kalacağım nasıl daha kolay ezber yaparım fazla vaktim yok. Kolay ezber için taktikleriniz var mı?
 
Benim ezber için kullandığım taktik şudur. Kafamda metni parçalara bölerim. Parçaları sırayla ezbere koyulurum. Her 2 parçada birde en baştan ezberlediğim yere kadar 3 defa tekrar ederim. Böylelikle 2 saat içinde 3 sayfa yazıyı ezberlediğimi hatırlıyorum.
 
Benim ezber için kullandığım taktik şudur. Kafamda metni parçalara bölerim. Parçaları sırayla ezbere koyulurum. Her 2 parçada bir de en baştan ezberlediğim yere kadar 3 defa tekrar ederim. Böylelikle 2 saat içinde 3 sayfa yazıyı ezberlediğimi hatırlıyorum.

Sizce içimden mi dışımdan mı okumalıyım?
 
Not aldığım hiçbir şeyi unutmam, çok önemliyse yazımı doktor yazısı gibi olmasına bir daha baktığımda okuyamayacağım bir şekilde bile de olsa 2-3 defa bir yere yazarım sonra yazdığımı buruşturur atarım ama unutmam.
 
Hafızan kuvvetliymiş ama benim değil :D

Şöyle düşün en başta okumayı yazmayı her gün verilen bir harfin 10 sayfa yazılması gibi bir ödev yaparak öğrendin. Demek ki etkili bir teknik.

Diğer taraftan yazmak dışında, sesli okumak ve kendi okuduğunu kaydedip dinlemek te etkili teknikler.
 
Bir hukuk fakültesi son sınıf öğrencisi olarak pomodoroyu önerebilirim. Bu konuda reklam amacı taşımadan rahatlıkla Haluk Tatar'ı da keza birinci sırada öneririm. Bu linkten konu hakkında çok daha detaylı analiz ve tekniklerini öğrenebilirsin.
Birde şu sıralar denediğim biyonik okuma diye bir metot var. Henüz kesin bir yargıya varamam ama işe yarıyor gibi görünüyor.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı