Daha pozitif nasıl düşünülür?

480853

Hectopat
Bizi strese sokan şeyleri nasıl pozitif yaparız? Moralimizi bozmadan nasıl yaşarız?

Nasıl olduğunu bilmiyorum ama ben böyleyim.

Her şeyden bir eğlence çıkarman lazım, psikoloji ile ilgili bir şey bu. En çok sıkıldığın işlerden bile seni güldürecek bir şey çıkmalı ki pozitif olasın. Kendimi böyle pozitif tutarım ben.

İyi düşün iyi gör derler. Sende hayata olumlu yönlerinden bak, örnek vereyim yere düştün bacağın kanadı diyelim küfür etmek yerine iyi ki bacağım var de

Ben de beceremiyorum pozitif olmayı. TR şartlarında nasıl pozitif olunursa o kadar pozitifim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapitalizm dediğiniz olgunun bu bahsettiğiniz şey ile pek ilgisi yok.

Bizi strese sokan şeyleri nasıl pozitif yaparız? Moralimizi bozmadan nasıl yaşarız?

Çok gözünde büyütmemen lazım, dünyanın sonu değil. Ben de senin gibiydim, sonra ne gerek var dedim yani biri canını sıkıyor ve sen kahroluyorsun ama o rahat. O yüzden çok takılma böyle şeylere.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapitalizm dediğiniz olgunun bu bahsettiğiniz şey ile pek ilgisi yok.
Öyle bir var ki. Kapitalist düzen ''her koyun kendi bacağından asılır'' fikrini savunur. Bireyleri geliştirmek yerine yarıştırır. Eşit insan görmek yerine üstün insan görmek ister. İnsanları bir arada tutabilmek yerine yalnızlaştırmayı, kolay yönetmeyi tercih eder. Bunları anlamak için az bi farkındalık olsa yeter. Zamanla olur o da umarım...

Öncelikle tutunacak bir neden bulmalısınız bir hedefiniz olmalı.
Ve bu hedefe ulaşırken de tutunacak bir zevke ihtiyacınız olacak örneğin müzik ya da ilgilendiğiniz bir hobi varsa onu geliştirin. Demek istediğim hayatınıza zevklerinizi o kadar doldurun ki moral bozukluklarına yer kalmasın. Bu aşamadan önce sizi üzen veya kıran insanlardan da acilen uzaklaşın ve sakın boyun eğmeyin,kimse için değişmeyin.
Biri sizi sevecekse ya olduğunuz gibi sevsin aksi takdirde kapıyı gösterin.
Sizi olduğunuz gibi seven bir insanla karşılaşırsanız bir gün her şey daha da güzelleşecek ve artık hayatın tatsız kısımlarına eskisi gibi takılmayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…