bitblocksplicer
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba,
Açıkçası interneti talan ettim ama bırakın çözüm bulmayı, benimle aynı olayı yaşamış bir kullanıcıya dahi denk gelmedim. Bu şanssız olayı önce detaylarıyla anlatıp daha sonra yardımınızı isteyeceğim.
Anlayacağınız elim kolum bağlı. Her türlü öneri ve yardımınız benim için çok önemli. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Açıkçası interneti talan ettim ama bırakın çözüm bulmayı, benimle aynı olayı yaşamış bir kullanıcıya dahi denk gelmedim. Bu şanssız olayı önce detaylarıyla anlatıp daha sonra yardımınızı isteyeceğim.
- Öncelikle telefonum Xiaomi POCO X3 NFC (surya). Telefonumu rootladım, Magisk Manager kurulu, modüller yüklü, her şey mükemmel.
- İkinci adım olarak ise bir SD kart aldım ve bu SD kartı dahili hafıza ile birleştirdim (adopted storage). Yine hiçbir sıkıntı yok, her şey mükemmel çalışıyor. Bu adımda belirtmek istediğim bir şey var, her ne kadar SD kart ile dahili depolama birleştirilmiş olsa da bazı uygulamalar hala telefonun dahili depolamasında kurulu. Yani SD kart ile dahili depolamayı birleştirmeden önce kurulu olan uygulamalar telefonun dahili depolama alanında kalmaya devam ediyor. Aynı burada Magisk Manager uygulamasında olduğu gibi.
- Ne olduysa bu aşamada oldu, Magisk Manager uygulamasına bir güncelleme geldi. Güncellemeyi yaptıktan sonra doğal olarak bu Magisk uygulaması dahili depolamadan kaldırılıp, SD kart kısmına yüklenmiş oldu. Buradan itibaren artık Magisk Manager uygulaması telefonunun root yetkisini göremez oldu. Uygulamalar da root yetkilerini artık alamıyor.
- Magisk Manager uygulamasını ADB aracılığıyla sistem uygulaması olarak yüklemeye çalıştım ama artık telefonum root yetkileri nedense algılanmadığı için System klasörüne PC üzerinden erişemedim veya ADB üzerinden bir komut gönderemedim.
- Fastboot moduna alıp denedim fakat buranın amacı farklı sanırım istediğim komutları gönderemedim.
- SD kartı çıkarıp Magisk Manager APK dosyasını dahili depolamaya kurmaya çalıştım ancak SD kart çıkarıldıktan itibaren telefonda hiçbir depolama gözükmüyor. Dolayısıyla herhangi bir uygulama kurulamıyor, indirme yapılamıyor çünkü algılanan bir dizin yok.
- TWRP ile dosyalar arasında gezinti yaptım. Gördüğüm kadarıyla ./data/app klasöründe telefonun dahili hafızasında yüklü olan uygulamalar yer alıyor. Fakat buraya herhangi bir uygulama kurulumunu malum recovery üzerinden yapamıyorum. Zaten SD kart içerikleri şifrelendiği ve recovery üzerinden decrypt edilemediği için bir APK dosyası mevcut olsa bile buna recovery mod üzerinden erişemem.
- Rootlanmış boot dosyasını tekrar Recovery'den flashladım. Aynı problem devam ediyor.
Anlayacağınız elim kolum bağlı. Her türlü öneri ve yardımınız benim için çok önemli. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Son düzenleme: