Dahili ekran AMD Radeon(tm) Graphics cihazına bağlı

ambushermayki

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda 3050 Ti bulunmakta ama Windows ayarlarında böyle gözüküyor aynı zamanda NVIDIA denetim masasında PhysX yapılandırmasında dizüstü ekranı her zaman AMD radeona bağlı değiştirilmiyor.

Bilgisayarımda 3050 Ti bulunmakta ama Windows ayarlarında böyle gözüküyor aynı zamanda NVIDIA denetim masasında PhysX yapılandırmasında dizüstü ekranı her zaman AMD radeona bağlı değiştirilmiyor.
Dizüstü bilgisayarlarda görüntü çıkışı her zaman dahili grafik (iGPU) birimine bağlı. Görüntü çıkışını harici grafik kartı üzerinden alamazsınız. Kullanan uygulamalarda harici grafik kartı etkinleşir işlemleri yapar ama görüntüyü dahili grafi kartı çıktı olarak verir.

Dizüstü bilgisayarlarda görüntü çıkışı her zaman dahili grafik (iGPU) birimine bağlı. Görüntü çıkışını harici grafik kartı üzerinden alamazsınız. Kullanan uygulamalarda harici grafik kartı etkinleşir işlemleri yapar ama görüntüyü dahili grafi kartı çıktı olarak verir.

Hocam peki PhysX?

Hocam peki PhysX?
Physx yapılandırmasında değiştirmeye çalıştığın şey görüntü çıkışı. O da donanımsal olarak mümkün olmadığı için değiştirilemiyor.
Eğer değiştirmek istediğiniz şey programların kullandığı ekran kartı ise onu Windows ayarları->Grafik Ayarları menüsünden ulaşırsınız.

PhysX yapılandırmasında değiştirmeye çalıştığın şey görüntü çıkışı. O da donanımsal olarak mümkün olmadığı için değiştirilemiyor.
Eğer değiştirmek istediğiniz şey programların kullandığı ekran kartı ise onu Windows ayarları->grafik ayarları menüsünden ulaşırsınız.

İnternette gördüğüm videolarda NVIDIA ekran kartını seçip uygulayınca dizüstü ekranı ona bağlı oluyordu ama bende olmuyor ondan sordum.

İnternette gördüğüm videolarda NVIDIA ekran kartını seçip uygulayınca dizüstü ekranı ona bağlı oluyordu ama bende olmuyor ondan sordum.
Çok eski bazı bilgisayarlarda veya yeni çok çok az dizüstü bilgisayarda o özellik var. Yani ekran kartı da harici olarak görüntü verebiliyor. Ama son 5-10 yılda çıkan iki ekran kartlı bilgisayarların hepsi demeyelim ama tamamına yakını sizinki gibi sadece dahili grafik kartı üzerinden görüntü çıkışı verebiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı