Dahili ekran kartı nasıl kapatılabilir?

Schwagos

Hectopat
Yer
Caliga Hall
Ekran kartı
RX 7700 XT
Anakart
B650M S2H
İşlemci
Ryzen 5 7600
Merhaba arkadaşlar yeni aldığım sistemimde harici ekran kartımı kullanmak yerine işlemcinin ekran kartını kullanıyor. Ve bu bazı oyunları oynanamaz hale getiriyor. Dahili ekran kartını nasıl kapatabilirim ve performans düşüşü yaşar mıyım? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar yeni aldığım sistemimde harici ekran kartımı kullanmak yerine işlemcinin ekran kartını kullanıyor. Ve bu bazı oyunları oynanamaz hale getiriyor. Dahili ekran kartını nasıl kapatabilirim ve performans düşüşü yaşar mıyım? Şimdiden teşekkürler.
BIOS ekranında kapayabilirsiniz. I-Gpu veya Onboard Graphic gibi isimleri olur, biraz karıştırırsanız bulursunuz. Kapamanızda performansı etkilemez sadece hep harici grafik kartını kullanır ve anakarttan görüntü alamazsınız.

Eskiden aynı sorunu yaşayıp araştırmıştım. Kapatmamam gerektiğini söylediler. Oyunda harici ekran kartı kullanılır zaten dediler. Hala daha öyle duruyor. Aksi takdirde sorun çıkacağını söylemişlerdide belirtmek istedim.

BIOS ekranında kapayabilirsiniz. I-GPU veya onboard graphic gibi isimleri olur, biraz karıştırırsanız bulursunuz. Kapamanızda performansı etkilemez sadece hep harici grafik kartını kullanır ve anakarttan görüntü alamazsınız.

Bazı oyunlarda hangi ekran kartını kullanmak istediğini ayarlardan seçebiliyorsun ama seçemediğin oyunlar oynanamaz hale geliyor yani mecbur kapatacağım teşekkürler.

Eskiden aynı sorunu yaşayıp araştırmıştım. Kapatmamam gerektiğini söylediler. Oyunda harici ekran kartı kullanılır zaten dediler. Hala daha öyle duruyor. Aksi takdirde sorun çıkacağını söylemişlerdide belirtmek istedim.

Ben RDR2 oynarken harici ekran kartımı kullanıyorum ve ultrada 100 FPS ama diğer oyunlar 5-10 FPS oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı