Dahili SSD'yi harici olarak kullanmak zararlı mı?

andlost_42

Hectopat
Daha fazla  
SanDisk'in 480 GB SSD'sini alıp harici kutuya koymak istiyorum. Bu şekilde ömrü ne kadar olur?
Sizce mantıklı mı? Tek korkum ömrünün ne kadar olacağı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici HDD'den daha mantıklı, HDD mekanik olduğu için harici kullanımda sallanma vb. gibi etkenlerden daha fazla etkilenir SSD'de bu sorunları yaşamazsınız. Zaten mantıklı olan harici depolama olarak SSD kullanmaktır fakat fiyatlar çok yüksek olduğu için kullanılmıyor genelde.
SSD hızına yetişecek kutu ve bağlantı aparatı kullandığınıza emin olun ama.

Güç yetersizliliği olabilir çünkü okuma/yazma esnasında HDD'lerden daha fazla güç çekiyorlar.

Ben de merak ediyorum ama net bir cevabı yok. Harddisklerin aksine katı hal sürücülerinde güvenli olmayan çıkarma ve elektrik kesintisi bozulmaya sebep olabiliyor. Dikkatli kullanmakta fayda var.

Ben de vakti zamanında kötü olduğunu bilmeden aldığım SU630 480 GB vardı. Kötü performans verdiği ve aşırı ısındığı için A2000'e geçiş yaptım ve ona da kutusuz basit bir dönüştürücü aldım. Şimdilk sorun çıkmadı. İlaveten söylemek gerekirse dönüştürücülerin çok da stabil olmadığını söylemem gerekiyor. Gördüğüm en yüksek hız 200-240 MB/s bandındaydı. Yani SATA gen 2 hızından çalışıyor. Bazen aktarım hızının 40 MB/s takıldığı da oluyor. Çıkarıp bağlayınca düzeliyordu.

Eğer sadece taşınabilir disk olarak kullanacaksanız bu yöntem kullanılabilir. Ancak sürekli bağlı bırakmayı ve oyun/işletim sistemi çalıştırmayı düşünüyorsanız o işten vazgeçin derim. Pek güven vermiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…