Dahili ve harici ekran kartları arasında nasıl geçiş yapılır?

GTX 1060 6GB

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta dediğim gibi bilgisayar sadece dahili ekran kartını kullanıyor. İnternette gördüğüm videoları denedim ancak olmuyor yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta dediğim gibi bilgisayar sadece dahili ekran kartını kullanıyor. İnternette gördüğüm videoları denedim ancak olmuyor yardımcı olursanız sevinirim.

Eğer masaüstü ise böyle bir şansınız yok.

Harici ekran kartı AMD'ya da NVIDIA ise programı olur oradan istediniz uygulamada yüksek performans seçerseniz harici kullanır.

Masaustu ise monitor kablosunu ekran kartina takin. Laptop ise BIOS da atari olabilir.

MUX, temel olarak dizüstü bilgisayarda dahili grafik işlemcinin tamamen devre dışı bırakılmasını sağlayan anahtarlama teknolojisidir. MUX sayesinde harici GPU’nun performansı doğrudan panele iletilir ve iGPU devreye girmediği için performans düşüşü ve gecikme en aza indirilmiş olur. İşte bu yüzden MUX ihtiva eden laptoplar etmeyenlere göre daha avantajlıdır. Fps artışına sebep oluyor aynı şekilde.
Açmak için laptopun asus ise armory create programı ile değilse bios üzerinden mux etkinleştirebilirsin. Ama desteklemesi lazım. Desteklemiyor ise olmaz. Desteklemiyorsa çözüm olarak monitör almalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…