yucewalden
Hectopat
- Makaleler
- 1
2 haftadır vücudumun farklı yerlerinde damar atması oluyor bu nasıl geçer? Ve evde yapabileceğim bir şey var mı?
Bu arkadaşın bir şeyyi yok diğer konulardan tanıyorum kendisinde tıpkı bir zamanlar bende olduğu gibi anksiyete sorunu var. Vücudundaki bütün belirtileri izleyip hepsinden kaotik anlamlar çıkartıp doktor doktor koşturuyor. Kendi bilerek yapmıyor biliyorum ama çok yıpranıyor eminim.
hasta olduğuna inanıyosun zaten inanç kırılmamış demekki daha kıramamışsın o yüzden kitlenip kalıyosun kalbine, nabzına, damarına, mide sesine, başının dönmesine, elinin titremesine vesaire vesaire. tereciye tere satılmaz sen beni biliyosun ben sen dostum. Gönlün isterse acile git hatta gitmişsindir çözüm bulamamışsındır buraya yazma ihtiyacı duymuşsundur çaresizlikten klasik döngü o kadar alışkınım ki.Hocam benim anksiyete problemim yok her şeyin farkındayım bu istemsiz bir şekilde 2 haftadır oluyor her ne kadar ben bilinç altıma ben hasta değilim mesajını yollamaya çalışsamda olmuyor ve az önce 2 kez canım acıdı bu yüzden.
Hasta olduğuna inanıyosun zaten inanç kırılmamış demek ki daha kıramamışsın o yüzden kitlenip kalıyosun kalbine, nabzına, damarına, mide sesine, başının dönmesine, elinin titremesine vesaire vesaire. Tereciye tere satılmaz sen beni biliyosun ben sen dostum. Gönlün isterse acile git hatta gitmişsindir çözüm bulamamışsındır buraya yazma ihtiyacı duymuşsundur çaresizlikten klasik döngü o kadar alışkınım ki.
Morarmayla ilgili de başlıklara yazmışsın baktım. Aslında morarmıyordur sana farklı geldiği an zaten onu yorumlamaya başlıyorsundur. Morarmışsa bile panik veya stres anında vücudun uzuvlarındaki kanlar gövdeyi koruyup hayatı sürdürebilmek için sempatik sistem tarafından gövdeye çekilir. (kötü etcek kadar değil renk değişir özellikle yüz de bembeyaz olur gayet normaldir yanlış yorumlarsan felakettir.) Doktora kaçıncı gidişin bilmiyorum ama hastalık inancına sahip olduğun için vücudun sürekli sempatik sistemi aktif tutarak seni korumaya çalışıyo o belirtiler çıkıyo sende onlara mecburen hastalık yapıştırdığın için hepsini tek tek yorumlayıp kaotik bir ortama giriyosun. Her şey otomatik oluyo. Biliyorum çektiklerini. Yaptırt ne gerekirse yine bişey bulamazlarsa terapi videolarına dön. Hastalık inancı olduğu sürece bu belirtileri yaşamaya devam yoksa.Dostum evet her şeyi yaptırdım gitmediğim doktor kalmadı ama şu durumdan 2 haftadır muzdaribim bir anda başladı bir inancım olmamasına rağmen devam ediyor. Bugün çok kötü oldum ellerim titredi tırnaklarımın rengi bir anda morardı vesaire bunlar hastalık inancım yüzünden mi oluyor? Doktora gideceğim spesifik olarak bu durumdan şikayetçi olduğumu bu durum için yapılması gereken ne ise yapılmasını arz edeceğim.
bu sorun bende de var anksiyeteyim galiba ama hiç psikoloğa gitmedim ve psikolojik ilaçlar almadım ve açıkca almak istemiyorum böyle vücuduma odaklanıyorum her gün olmuyor belli günler aralıklarla oluyor mesela bugün bu sorunu yaşıyorum damarlarımın atışını hissediyorum boynumda falan korkuyorum ölüm korkusu falan sarıyor insanın içine cidden bu durum çok kötü bir şey kafamı başka şeye veremiyorum oyun oynamak istiyorum kafam oraya gidiyor 1 ila 3 gün bu durumu yaşıyorum sonra geçiyor böyle 1 hafta falan rahatlıyorum sonra tekrar oluyorMorarmayla ilgili de başlıklara yazmışsın baktım. Aslında morarmıyordur sana farklı geldiği an zaten onu yorumlamaya başlıyorsundur. Morarmışsa bile panik veya stres anında vücudun uzuvlarındaki kanlar gövdeyi koruyup hayatı sürdürebilmek için sempatik sistem tarafından gövdeye çekilir. (kötü etcek kadar değil renk değişir özellikle yüz de bembeyaz olur gayet normaldir yanlış yorumlarsan felakettir.) Doktora kaçıncı gidişin bilmiyorum ama hastalık inancına sahip olduğun için vücudun sürekli sempatik sistemi aktif tutarak seni korumaya çalışıyo o belirtiler çıkıyo sende onlara mecburen hastalık yapıştırdığın için hepsini tek tek yorumlayıp kaotik bir ortama giriyosun. Her şey otomatik oluyo. Biliyorum çektiklerini. Yaptırt ne gerekirse yine bişey bulamazlarsa terapi videolarına dön. Hastalık inancı olduğu sürece bu belirtileri yaşamaya devam yoksa.
Gerçekten kötü bir şey bende de var nedenini bilmiyorum bununla yaşamaya çalışıyorum.bu sorun bende de var anksiyeteyim galiba ama hiç psikoloğa gitmedim ve psikolojik ilaçlar almadım ve açıkca almak istemiyorum böyle vücuduma odaklanıyorum her gün olmuyor belli günler aralıklarla oluyor mesela bugün bu sorunu yaşıyorum damarlarımın atışını hissediyorum boynumda falan korkuyorum ölüm korkusu falan sarıyor insanın içine cidden bu durum çok kötü bir şey kafamı başka şeye veremiyorum oyun oynamak istiyorum kafam oraya gidiyor 1 ila 3 gün bu durumu yaşıyorum sonra geçiyor böyle 1 hafta falan rahatlıyorum sonra tekrar oluyor
çok takmamaya bakacağız böyle dediğim zaman ooo hemen geçmiyor aa takmıyorum artık falan olmuyor biraz zaman alacak ama umarım sende bende diğer herkesde kurtulur bu hastalık değil yani beynimizin bize yaptığı bir oyun youtube da izzet güllü hoca var onu dinle kendisi psikolog ve çok başarılı biri videolarını izledim bugün 4,5 tane ve içim rahatladı bedavaya terapi veriyor video üzerindenGerçekten kötü bir şey bende de var nedenini bilmiyorum bununla yaşamaya çalışıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.