Darboğaz işlemciye zarar verir mi?

Modelini hatırlamıyorum ama kule tipi Cooler Master soğutucu kullanıyorum işlemci konusunda hiç bir ısınma problemi görmedim. Şimdi bu işlemciyi hız aşırtma ile 4.0-4.2 değerlerine çekersem ve günde yaklaşık 5-6 saat oyun için kullansam ciddi bir problem çıkar mı? Daha önce hiç OC yapmadım ve CPU 5-6 yıllık ne kadar ömrü kaldı bilmiyorum :) ömrünü de iyice kısaltmak istemiyorum çünkü yeni bir işlemci almam en erken Eylül ayını bulur.
Hocam işlemciler tam perfomans çalışmak için yapılır korkmayın, işlemcinizin termal macununu yenileyin, fanlarıda temizleyin bir resim fırçası yardımıyla, sıcaklık değerleri 85-90 seviyelerine ulaşmadığı sürece sıkıntı yok.

İ3 7100 ile Gtx 1060 6G kullanıyorum ve işlemciyi camdan atasım geliyor, cidden. BF1'de 32 kişiden fazla olan sunuculara girince -30 FPS oynuyorum.

Battlefield 1 BEST Video/Graphics Settings - How to Increase your BF1 Performance, Frame Rate "FPS"
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence aşırı bir darboğaz yapacağını bile bile kart almak mantıksız. Sisteminize 1050 ti gibi bir kart iyi gelecektir. Garantili ikinci el alıp yeni sistem toplayacağınız zaman satmak daha mantıklı olur.
Emin olun o sistemde rtx 2060 ile 1050 ti arasındaki farkı pek hissetmezsiniz.

Bence aşırı bir darboğaz yapacağını bile bile kart almak mantıksız. Sisteminize 1050 ti gibi bir kart iyi gelecektir. Garantili ikinci el alıp yeni sistem toplayacağınız zaman satmak daha mantıklı olur.
Emin olun o sistemde rtx 2060 ile 1050 ti arasındaki farkı pek hissetmezsiniz.
Adam zaten işlemciyi ileride değiştireceğim demiş. O yüzden ekran kartını adam akıllı bir şey alayım daha sonra ekran kartıyla uğraşmayayım diyor, sen hala o işlemciye o ekran kartı ağır gelir diyorsun.

Adam zaten işlemciyi ileride değiştireceğim demiş. O yüzden ekran kartını adam akıllı bir şey alayım daha sonra ekran kartıyla uğraşmayayım diyor, sen hala o işlemciye o ekran kartı ağır gelir diyorsun.
Okuduğunu anlamıyorsun bir de eleştiriyorsun. Ben de geçici olarak 2. El 1050 ti alır 1 yıl sonra işlemci alacağı zaman kart alırsın diye bir tavsiyede bulundum.
O zamana belki yeni bir kart duyurusu olur, boşuna kartı bir yıl eskitmemiş olur vs vs bunu anlattım.
Anladığınız şey bu mu gerçekten ?

Okuduğunu anlamıyorsun bir de eleştiriyorsun. Ben de geçici olarak 2. El 1050 ti alır 1 yıl sonra işlemci alacağı zaman kart alırsın diye bir tavsiyede bulundum.
O zamana belki yeni bir kart duyurusu olur, boşuna kartı bir yıl eskitmemiş olur vs vs bunu anlattım.
Anladığınız şey bu mu gerçekten ?
Asıl siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Adam işlemciye zarar verir mi demiş. "Bana ekran kartı önermeyin" demiş. Hala 1050 Ti öneriyorsun. "Ben sana 2. cümlemde "Adam ekran kartını düzgün bir şey alayım diyor" diyorum. Sen hala ekran kartı öneriyorsun bir de laf atıyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Adam işlemciye zarar verir mi demiş." Bana ekran kartı önermeyin " demiş. Hala 1050ti öneriyorsun. "Ben sana 2. cümlemde " Adam ekran kartını düzgün bir şey alayım diyor " diyorum. Sen hala ekran kartı öneriyorsun bir de laf atıyorsun. Sen konunun ne olduğunu ilk bir anlamaya çalış sonra yorum yap, laf dalaşına gir. Şu beynini 2 saniye yazdığım yazıya versen kim okuduğunu anlamıyor anlayacaksın. İnşallah.
Zarar vermeyeceği söylenmiş zaten, her mesajda aynı şeyi takrar etmeye gerek yok. Bununla ilgili de 10 defa konu açılmış, arkadaş araştırsa görecekti.
Ben mesajı okuduğumda başka kart önermeyin diye bir not göremedim, sonradan düzenlendi sanırım, eğer baştan yazdıysa da ben fark etmedim demek ki.

Ama yine diyorum okuduğunu anlamıyorsun. Konuyu açan arkadaş da ağır geleceğini biliyor zaten, ben de onun bilmediği bir şey söylemiyorum. Sadece düşük kart tavsiyesinde bulundum, notu okusam onu da yazmazdım zaten. Amacım birilerine yardımcı olmak, sizin yaptığınız gibi birilerini gömmek değil.
Neyse uzatmaya gerek yok.

Dosya Ekleri

• 6D70DF44-760C-4EFB-BCB1-6B10132E708C.png
    6D70DF44-760C-4EFB-BCB1-6B10132E708C.png
    64,9 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
Arkadaşların dediği gibi işlemcinin %100 çalışmasının birzararı olmaz tab. çalışabileceği sıcaklık değerinin üstüne çıkmıyorsa.

Edit: Gerçi CPU için çalışamayacak sıcaklığa gelse PC kendini kapatır, sonuç olarak bu durum olmaazsa %100 cpu çalışması sıkıntı teşkil etmez

i3 8100 ile OEM RX 460 darboğaz yapar mı? Almayı düşünüyorum.
Zarar vermeyeceği söylenmiş zaten, her mesajda aynı şeyi takrar etmeye gerek yok. Bununla ilgili de 10 defa konu açılmış, arkadaş araştırsa görecekti.
Ben mesajı okuduğumda başka kart önermeyin diye bir not göremedim, sonradan düzenlendi sanırım, eğer baştan yazdıysa da ben fark etmedim demek ki.

Ama yine diyorum okuduğunu anlamıyorsun. Konuyu açan arkadaş da ağır geleceğini biliyor zaten, ben de onun bilmediği bir şey söylemiyorum. Sadece düşük kart tavsiyesinde bulundum, notu okusam onu da yazmazdım zaten. Amacım birilerine yardımcı olmak, sizin yaptığınız gibi birilerini gömmek değil.
Neyse uzatmaya gerek yok.
1. olarak konu açıldığından beri başka kart önermeyin diye yazıyor. Bir de okuduğunu anlamayan ben mi oluyorum? İlginç.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı