Çözüldü Darboğaz nasıl tespit edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bir işlemci ile ekran kartını değerlendirirken darboğaz olup olmayacağını nasıl anlıyoruz? Yani bunun bir hesabı kitabı mı var yoksa tahmin/tecrübeye dayanarak mı tespit ediliyor? Sürekli darboğaz konusunda konu açılıyor ve darboğaz yapıp yamayacağı konusunda kesin bilgi veren insanlar var. Bunu nereden nasıl anlayabiliriz kendimiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eğer işlemci kullanımı %100 iken ekran kartı kullanımı %60-70 civarında kalıyorsa darboğaz var denilebilir. Ya da, her şey normaldir, 8 GB belleğin tamamı kullanılıyor ve ekran kartı güçlü olmasına rağmen bazen FPS düşüyorsa bellek darboğazı vardır.
Anladım cevaplar için herkese teşekkür ederim. Mevcut bilgisayarım için bu şekilde tespit ediyorum ancak toplamayı düşündüğüm bir bilgisayar için "bottleneck" tarzında alternatif siteler var mıdır bildiğiniz?

site sanırım yasaklıymış bilmiyordum bende kusura bakmayın. Benzer hesaplama sitelerinin peşindeyim daha çok. Mevcut bilgisayarım için değil de toplamayı düşündüğüm bir bilgisayar için.

site sanırım yasaklıymış bilmiyordum bende kusura bakmayın. Benzer hesaplama sitelerinin peşindeyim daha çok. Mevcut bilgisayarım için değil de toplamayı düşündüğüm bir bilgisayar için.
Toplamak istediğin sistemi yazın. Bilgisi olan arkadaşlar darboğaz yapıp yapmayacağını söylerler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı