Darboğaz nedir?

Ya pek anlayamadım ben. GTX 1080 1080P oluyor mu? AAA oyunlarda 2XAA açınca bile %100 oluyor çünkü.
GTX1080 ile 1080P birbiri ile hiç ilgili değildir.
GTX1080 bir GPU yani ekran kartı modelidir. 1080P ise ekranlardaki düşey çözünürlüktür.
2XAA açınca bile GPU yükleniyorsa oyun motorundaki temel çözünürlük çok düşüktür.
Ayrıca görüntü kalitesi artırıldıkça bu değere daha fazla etki edecektir.

Yanlış anladın GTX 1080 1080P kullanılır mı diye sordum?
Hayır yaşamazsın. Monitör hakkında bilmiyorsanız konuşmayın. O sizin sandığınız GtG tepki süresi değil, konuyla da alakasız zaten.
@Neurevt çok iyi olmuş.
Hocam forumda uzun zamandır varsınız galiba. Şu konuyu cevaplayabilir misiniz? Lütfen daha önce açtım cevabı bilmiyor kimse.

Samsung C27FG70 vs MSI G27C

GTX 1080 ile neden 1080P monitör kullanılmasın.
DARILIR MI ?
Bence 1080P kullanılması, sitem yükü açısından daha iyidir. Ama UHD'lere göre elbette daha az nettir. 1080P görüntü netliği bana yeter diyorsan 1080P monitör kullanman son derece mantıklıdır.
Ben iş istasyonumda hala 768P monitörlerden kullanıyorum
Çift monitör olduğu için yatay çözünürlüğüm 2048.
İkinci soruya gelirsek.
Monitörlerdeki tepki süresine fazlaca takılma. Diğer unsurlar arasında tepkime süresinin önemi bile kalmamaktadır. Ben şu anda yıllar önceki teknoloji olan LG FLATRON L1753S monitörü kullanmaktayım. Yanlış hatırlamıyorsam tepki süresi 25m/sn civarı idi.
Ama gerek film seyrederken, gerekse oyun oynarken, daha yeni olan üretimlerden çok daha iyi görüntü kalitesi var.

Darboğaz yapıyorsa aç VSYNC'yi 60 FPS' de sabit oyna. 60 FPS gayet iyi. Zaten ilerde oyunlar daha yüksek performanslı ekran kartı isteyeceği için darboğaz yapan sistemlerde de sorun ortadan kalkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…