Darboğazdan Kurtulma Rehberi

Teşekkür ederim ekleyecekleriniz varsa ekleyebilirsiniz tabi ki illa eksik olabilir.
Ya gerçekten bu ve bu siteler sizin gibi insanlar yüzünden kötü oluyor. Okumadan daha ısrarla eleştiriyorsunuz.
 
Ya gerçekten bu ve bu siteler sizin gibi insanlar yüzünden kötü oluyor. Okumadan daha ısrarla eleştiriyorsunuz.

Ben bunu sana demiyorum üstteki arkadaşa dedim. Ayrıca ben konuyu gayet okudum bunun doğru dürüst olumlu bir yanı yok, eleştiriye kapalı olma bu kadar.
 
Son düzenleme:
Ben bunu sana demiyorum üstteki arkadaşa dedim. Ayrıca ben konuyu gayet okudum bunun doğru dürüst olumlu bir yanı yok, eleştiriye kapalı olma bu kadar.
Bak benden alıntı yapmışsın ondan alıntı ile yazabilirdin. Böylece kime dediğin anlaşılırdı eleştiriye kapalı değilim. Dalga geçer gibi eleştiriye ve boş eleştiriye karşıyım.
 
En başta eleştiri yapma sebebim buydu zaten. "Rehber" başlıklı bir konu açıyorsunuz, sonra "öyle kestirip atılmıyor işte" gibi yorumlarla eleştirenlere cevap veriyorsunuz. "Öyle kestirip atılmıyor işte" cümlesi, arkasından bir karşı argüman cümlesi gelmeyince "kestirip atmak" değil midir?

Eğer olumsuz alacaksanız ben "çamur atan adamın tekiyim" söyleyin, yazdıklarımı sileyim. Gider kendi başlığımı açar orada takılırım. Eğer olumluyu alacaksanız, internet üzerinde bulduğu bütün oyun rehberlerini (biliyor olsam bile) okumaktan zevk alan birisi olarak size kendinizi -ve rehberinizi- geliştirebilme açısından yardımcı olmaya çalışıyorum. Bana yazdığınız cevap olsun, başkalarına takındığınız hal olsun, ikide bir "oku" demeniz olsun; bence eleştirilmesi gereken şeyler.

Bakın; iki farklı yol izlemiş olayım; birinci yolda, bir kaç üstteki yazımda darboğazın tanımını düzenlemeye, düzgün bir ifade haline getirmeye çalıştım. Sizin bir kaç adımda anlattığınız şeylerin arka planında yatan sebepleri verdim, sizin altta "VSR aç deseydin" diyen arkadaşa olan üslubunuza eleştrili yaklaştım, 1. maddenizi eleştirdim, hatta hızımı alamadım; 2. maddenin de eksiklerini olduğunu söyledim, 5. maddenizin yanlış anlaşılabilirliğini başka bir arkadaş eleştirdi. 4. madde yanlış ama ona değinmedim bile (1600x900 ekran kullanan birisi de pek ala anlattıklarınızı uygulayabilir).

Rehberde anlattığınız bütün adımlar ve maddeler doğru, üstelik iki markanın ürünleri için de rehber vermişsiniz, süper. Ancak! işin "rehber" kısmı biraz daha detay ve anlatım kolaylığı istiyor. Siz de bilgi alışverişine ve eleştiriye kapalı bir profil çizdiniz ilk 3 yazınızda. Bu kadar kısa sürede birden fazla kişiden eleştiri alma sebebiniz de bence bu oldu.

Şimdi ikinci yolu izleyeyim; tutup verdiğiniz her cevaba ben de cevap vereyim, hangi yolun üslubu daha iyi ve taraflara faydalı siz karar verin;

1) 22" 1080p 120 Hz TN panelli monitörler ilk hızlı monitörlerdi ancak o hızda titreşen kristallerle o boyutlar VA ve IPS yapmak mümkün olmadığı için 6-7 ay içinde 23.5"'ten başlamak üzere VA ve IPS paneller devreye girdiler. Yani gerek duymaktan ziyade üretememekten o. Ayrıca, monitör çoğu zaman bilgisayarın geri kalan parçalarından daha farklı periyotlarda güncellenen bir ürün. Dolayısıyla bütçe ayarlamalarında her zaman ekran kartı ile aynı zaman dilimine girmiyor.
2) Hiç içi boş söylemim yok, siz tam okumamışsınız, bir daha okuyun. (üslup tanıdık geldi mi?)
3) FPS drop olayını siz de anlatmamışsınız, sizin anlatmanız lazım. Rehber sahibi sizsiniz. Darboğaz ile FPS drop farklı kavramlardır. Zaman zaman ortak sebepleri olsa da tamamen farklı sebeplerden ortaya çıkabilirler.
4) FPS stabil hale getirmenin yolu FPS'i sınırlandırmaktır. Değinmemişsiniz bile.
5) FPS Drop yaşamamış birisi değilim, her Allah'ın günü yaşıyorum. i5 6500 işlemci ile Division oynmaya çalışıyorum. Ekranda 4'ten fazla adam olunca 60'a sabitli olan FPS 55'ten geriye saymaya başlıyor.
6) İşinizi takdir etmiyor olsam gelir burada "işinizi takdir etmiyorum, *** gibi olmuş" diyebilecek bir insanım ("leş" yazıyor orada, başka şey gelmesin aklınıza ). İşinizde bir potansiyel gördüm ki tutup 10 paragraf yazı ile eklemeler ve eleştiriler yaptım.
7) Konuyu okudum, en az 4 kere.
8) Çamur atmayı hiç sevmem.
9) Ben daha iyi biliyorum da demedim.
10) İçi boş söylemler, oturup harbiden bir teknoloji forumunda içi boş 10 paragraflık söylem yapacak kadar zamanım cidden yok.
11) "Varsa bir katkın konuyu gel de ki bu durum şöyle böyle aslında bak burda da örnekleri var de başım gözüm üstüne" (<=== bu söz sizin) ???? Ben napıyorum?
12) Şu yazdığınız yazıyı birisi size söylese nasıl hissedersiniz bir düşünün? Tanımadığınız birisi gelip "anca çamur at, bi okumamışsın bile, önce bundan bahset, bunu hiç yaşamamışsın bile belli, ben bunu anlatıyorum, içi boş söylemler, anca karalamaya gelmişsin kusura bakma" lardan oluşan koca bir paragraf yazıyı size döşeseler ne hissedersiniz?
13) Darboğazın iyi bir şey olduğunu söylediğimi nereden çıkardınız?

Buraya kadar yazdıklarımı üşenmeden okuduysanız saygılar öncelikle. İki yaklaşımımı da karşılaştırın lütfen. Sonra neleri eleştirmeye çalıştığımı anlayın. Sizden cevap bekliyorum. Yukarıda söylediğim gibi "çamur atan adamın" tekiysem başlık altında yazdıklarımın hepsini sileceğim. Rehber sizin rehberiniz sonuçta, sizin vizyonunuzun dışında kirletmeye hakkım yok.
 
Bana kalırsa boş bir konu, neden derseniz; sadece 1080P kullananlar için deniyor, ancak çözünürlük yükseltmesi yapılması öneriliyor. Tamamen çelişkili bir durum. Kısa yoldan git 2K monitör al demek gibi bir şey bu. DSR veya VSR kesinlikle orjinali gibi çalışmıyor. Normal bir 2K ile DSR veya VSR karşılaştırmak pek doğru olmaz. Monitörün doğal çözünürlüğü neyse en iyi onda görüntü verir.

Ayrıca çözünürlük yükselince işlemciden yük kalkar evet, ama ekran kartı patates ise FPS artışı beklemeyin.
 

Şu yazdıklarını yazmasaydın başka şeyler konuşuyor olurduk.
Hocam konudaki mesajları da okuyun.
 
Şu yazdıklarını yazmasaydın başka şeyler konuşuyor olurduk.

Hocam konudaki mesajları da okuyun.
Rivalı Geralt'ın da Pantheon'un da yanlış bilgileri var. Zaten oldukça yaygın bir "doğru bilinen yanlışlar havuzu" var. Bu forum için demiyorum, neredeyse tüm internette. Ancak bizim gibi hem teknolojiye meraklı hem de kavram isimleri çoğu zaman yabancı kaynaklardan gelen ülkelerde bu yanlışlar daha da büyüyor, kafa karışıkları da aynı oranda artıyor.

Rehberinizi eleştirme sebeplerimden birisi de bu. Bir çok detayın yalınca açıklandığı ve karşı tarafın yanlış anlaşılmalarına kurban gitmeyecek rehberlere özellikle ihtiyacımız var. Çünkü yanlışları düzeltmek hiç bilmeyenlere öğretmekten daha zor ve kafalar yanlışlarla dolmuş, karışmış durumdalar.

En basitinden DSR'ın doğal çözünürlükten daha kötü olduğunu düşünen Pantheon'un bu düşüncesi büyük ihtimalle yapılmamış DSR Smoothness ayarlarından geliyor. Rivalı Geralt ise "darboğaz FPS odaklıdır" derken gavurların "performance bottleneck" dediği darboğaz çeşidine ithamda bulunuyor ama bundan başka darboğazlar da var. Hatta hayatta darboğazdan kaçma şansımız yok. Fizik kanunlarında var bu. Önemli olan makul seviyelere indirip şikayet sebebi olmasına izin vermemek.

Dip not: Rivalı Geralt ve Pantheon, lütfen söylediklerimden alınmayın. O an başlıkta olan örnekler olduğunuz için sizden bahsettim. Yoksa bütün konuşmalarım genele (herkese) hitaben.
 
Şu konu hakkında keşke açmasam dediğim konulardan biri oldu. Arkadaş siz bir rehber yapın ben gelip sizin gibi yorumlar atmam. Siz de bir rehber yapın ben bunu takdir ederim. Burda konu konuşulması yerine tartışma uzadı gitti. Ben daha ne diyeyim. Ağzım yandı bir daha rehbermiş vs imiş gibi konular açmam. Ben iyi biriyim buna bütün sosyal de şahittir. Elimden geldiğince insanlara yardım ederim. Eğer aklında zerre kadar kötülük geçiren varsa aklımda ispatlasın. Sanki bir kin var bu sitede.
 
CPU üzerindeki yükü azaltmak gerek öncelikle. Arkaplandaki CPU’yu yoran uygulamaları kapatın ve windowsu yüksek performans moduna alın. Kasa içi temizliğini ihmal etmeyin ve düzenli periyotlarla termal macun değişimini yapın. Eğer yeterli bilginiz ve PSU, Cpu sıcaklığı gibi etkenler uygunsa Overclock çözüm olabilir bir nebze.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…