Darboğazdan kurtulmak için işlemci mi alınmalı, monitör mü?

RAM ile ekran kartı kullanımının pek bir alakası yok. Ayrıca çift kanal RAM daha çok AMD Ryzen işlemcilerde fark yaratıyor.

Ayrıca furmark test sonuçları ve bf4' te ultrada aldığım fps oranının görüntüsü aşağıdadır.
Gördüğünüz gibi furmark testinde gpu kullanımı %99 oluyor ancak oyunlarda olmuyor çok çok ilginç.

İkisini de değiştirsen daha iyi olur. Öncelik monitör işlemciyi acele etmeden hesaplı ikinci el I7 6700 veya 7700 bulduğun gibi alırsın.
Haklısınız peki i5 6400 ve MSİ GTX 1660 ile 1080pde %10-15 kadar darboğaz yaşarsam işlemci almak istemem. Çünkü o fps bana fazlasıyla yetecektir. Ama 1440x900 den 1080pye geçince neler olacağını bilemiyorum en son çare deneyerek görmek olacak başka yapacak bir iş kalmadı. İnternetteki benchmark testlerinin bir çoğu da yanıltıcıymış
@orhn.tk oyunlarda takılma yaşıyor musun?
Hayır hiç takılma yaşamıyorum akıyor 60hz olarak.

Bende önceliğin RAM sonra da çözünürlük olduğunu düşünüyorum. İşlemcimizin öncelik olması için genel olarak %90 üzerinde olması gerekir. Şahsi fikrim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…