Dark 400W güç kaynağına RX570 takılır mı?

Üç dört yıl önce APU sistem toplamaya karar verdiğimde Dark'ın F40 kasasını fiyatı ve görünüşü için tercih etmiştim. APU sitem toplayacağım için kasanın içinde gelen Dark marka 400W PSU'nun yeterli olacağını düşündüm nitekim aradan geçen 3-4 yıl boyunca bu güç kaynağı bana sorun çıkarmadı. Evde kaldığımız bu günlerde evde oyun oynamak istediğimde bu sistem haliyle güncel oyunlarda epey sıkıntı çıkarıyor. Bende ikinci el 600-700 TL civarı bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Piyasaya baktığımda en güncel ve en güçlü kartın RX 570 olduğunu gördüm ancak bu kartı aldığımda güç kaynağım bana sorun çıkarır mı? Ya da ne gibi sorunlar çıkarır?

Bu işlemci ile RX 570'in darboğaz yapacağının farkındayım ama ilerde yeni bir sisteme geçtiğimde bu kartı kullanabileceğimi düşündüğüm için almakta kararlıyım. Ayrıca güç kaynağında 6 pin kablo çıkışını çevirici kablo ile 8 pine dönüştürmeyi düşünüyorum. Sistem özelliklerini MSI PSU hesaplama sitesine girdiğimde 309W gösteriyor.

Bilgisayarın özellikleri:
  • AMD A10 7870K.
  • ASUS A68HM-K.
  • Kingston HyperX Savage 8 GB DDR3.
  • 1TB WD Blue harddisk.
  • 120GB jame donkey SSD.
Güç kaynağı üzerinde (12V 11A - 12V 14A) toplamda 12V kanalından 250W verebildiği yazıyor.

Cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dönüştürücü kablo önermiyorum, çok sıkıntı çıkartıyor. Yanma riski var. Zaten PSU'da ya yeter ya yetmez, çok sınırda. Kaliteli bir ürün de değil. Değiştirip düzgün 500W ve üzeri bir PSU almanızı öneriyorum.

Ayrıca şunu da belirteyim o işlemci ile sizin de bildiğiniz gibi çok fazla darboğaz olur. Rahat bir kullanım sunmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı