Bende yeni 5600G'yi 5600 olarak değiştirdim belki biraz performans artışı yaşarım diye, 5600'ün daha çok ısınacağını tahmin ediyordum ve denemek amacıyla 180 küsur liralık konusu açılan 2 borulu 9cm fanlı strong M.2 Pro'yu zorla taktım. Bir Client'tan oyun indiriyorum ve 2 Mozilla linki arkada YouTube videosu durdurulmuş halde açık şu an bunları yazarken. İşlemcim 34 derecede ama anlık 39'a pik yapıp düşüyor. Açıkçası stok soğutucudan belki de çok farkı olmayan bir soğutucu ile oynadığım türlü oyunlarda işlemcim 53-55 dereceyi daha geçmedi. Tabii ki bunun sebebi fanın sürekli maksimum devirde çalışması olabilir. Hafif undervolt yapılmış 4060 Galax ekran kartım (945v 2760MHz %100 yükte) bile 65 dereceyi görüyorken 5600 işlemcinin 55 dereceyi geçmemesi normal mi? Tabii ki ben düzgün bir hava soğutucu alacağım çünkü strong M.2'nin kablosu 3 pin olduğu için sürekli maksimum devirde çalışıyor. Belki bu yüzden iyi soğutuyor olabilir ama fan sesi benim için çok fazla. Kasama sığacağına emin olsam (15.6 cm max) kesinlikle Thermalright burst Assassin(15.4cm) alırdım ama SE olan küçük modelini(15.1cm) düşünüyorum ki onu da alan hiç olmamış yorum, bilgi yok.