İşlemcim Ryzen 5 3600. genellikle mon bazou ve NFS Heat oynuyorum yer yer işlemci sıcaklığı neredeyse 90 dereceye kadar dayanıyor.
AMD stok fan kullanıyorum yaklaşık 2-3 ay önce fanı baştan aşağı soğutucu blok ile beraber temizlemiştim ama yetersiz geliyor ve çok sesli çalışıyor.
Eski LGA 775 pin DDR3 sistemimde Xeon 5420 ile Dark Freezer X90 kullanıyordum sessiz ve iyi soğutuyordu.
Acaba R5 3600 ile kullanılabilir mi? Şu aralar SSD alacağım için maalesef yeni bir soğutucuya para ayıramıyorum. En azından birkaç hafta idare etse iyi olur.
İçeriği cevap veren olmadı 
.
İleride bu konu belki birinin işine yarar diye kendim cevap vereceğim.
Öncelikle soğutucu 95W TDP değerine kadar soğutma sağlıyor. 2 adet bakır boruya ve bir adet soğutucu fana sahip stok fana kıyasla oldukça sessiz çalışıyor.
Kutu içeriğinde Intel soketine uyacak şekilde bir aparat ve yerine tutturmak için iç içe geçen tırnaklar var. Bir adette termal macun, kullanım kılavuzu ve soğutucu fanın kendisi çıkıyor.
AMD için ise aparat çıkmıyor. Anakartınızı ilk aldığınızda kutu içerisinde işlemci yanında konumdırılan 2 adet aparat ile sabitlemek zorundasınız elinizde yoksa bir yerlerden teğmin etmeniz gerekiyor.
Gelelim montaj kısmına: Intel soketinde kurulum pek zorlamıyor. Kutunun içerisinden soğutucu ve fanı çıkıyor yanında'da fanı sabitlemek için 2 adet tel çıkıyor kolayca yerine oturtabilirsiniz. Kutu içerisinde bulunan termal macunu kullanmak ise size kalmış. Soğutucun altındaki jelatini söktükten sonra kolayca oturabilirsiniz. Size tafsiyem anakartı kasadan çıkarıp montajlamak böylece işiniz büyük ölçüde kolaylaşıyor.
AMD sokette oturtmak ise biraz işkence. Şahsen ben soğutucuyu oturtamayınca işlemci yanındaki apartlardan birini gevşetip öyle montajladım.
Son olarak gelelim performansa; soğutucun yanında gelen termal macunu kullandım.
AIDA64 ile işlemci stres testinde ise yaklaşık 10 dakika test ettiğimde Max 87° dereceye ulaştı. Boşta ise 34°~ 36° derece civarlarında geziniyordu. Oyunlarda ise 50-60 derece arası.
İyi bir termal macun ile bir nevze daha iyi bir soğutma performansı alabilirsiniz. Ancak overclock için pek önermiyorum daha iyi bir modele yönelmek sizin yararınıza olacaktır.