Dark Maxima V20 kasaya takılacak fanlar uyumlu mu?

atescengo

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600
İnno 3D RTX 3060Tİ
ROG B550-F
Corsair Vengeance RGB RS 32 GB (2x16) 3600 Mhz CL18
RMX 750w PSU
DELL G2722HS
Meslek
Bilgisayar Teknik Servis
RAM
Corsair Vengeance RGB RS 32 GB
Ekran kartı
Msi gaming z trio 3080 lhr
Anakart
Asus b500f gaming wifi ii
İşlemci
Ryzen 7 5800x3d
Bu da egzoz fanım:

SilverStone Air blazer 120r ARGB adreslenebilir LED 12cm 94CFM yüksek hava akışlı 2200RPM kasa fanı (SST-AB120r-ARGB)

Bunlar yukarıya taktığım fanlar:

Arctic bionix F140 PWM pst 14cm Kırmızı/Siyah Gaming kasa fanı (ar-acfAN00095A

Akasa Viper 14cm PWM yüksek performanslı 110CFM kasa fanı (AK-FN063

İşlemci fanim: Noctua nh - D15.

Kasa: Dark maxima v20.

Şimdi gelelim soruya, bu fanlar uyumlu mu? Zamaninda arkadaş önerileri üzerine almıştım. Sanki kasanin içinde çok büyük bir hava akışı yokmuş gibi geliyor.

Anakarti yanlış yazmışım B550F Gaming Wi-Fi II.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öndeki 2 20cm'lik fanın arkasındaki toz filtresini çıkartırsan daha iyi hava alır.

Gelelim soruna;

Egzoz fanı 12cm uyumludur.
Öne 2 adet 20cm veya 3 adet 12cm veya 2 adet 14cm fanlar uyumludur.
Üst kısıma 2 adet 12cm veya 2 adet 14cm fanlar uyumludur.
Ayrıca psu üzerinede 2 adet 12cm fan takılabiliyor.

İşlemci soğutucusunuda 16cm'e kadar destekliyor.

Söyle söyleyeyim hocam o filtreyi çıkarırsam kasayi 1 haftada 1 temizlemek zorunda kalırım çünkü olduğum yer aşırı tozlu filtre olmasına rağmen 1 2 ayda o filtreler öyle bir tozlu oluyor ki anlatamam. PC yaninda sigara içmiyorum. Pekala benim aldığım fanlar birbiriyle uyumlu mu?

İşlemci soğutucun uymayabilir 165cm yüksekliye sahip görünüyor.

2 tane fanı mevcut ortaya takılan fanda sıkıntı yok. Önde ki fanı biraz assaya çekince hiçbir sıkıntı kalmıyor.

Ama şu bir gerçek ki işlemci fanıdan aşırı menmunum sıcak havalar da bile Ryzen 7 5800x3D maximum 70 derece tutuyor.

2 tane fanı mevcut ortaya takılan fanda sıkıntı yok. Önde ki fanı biraz assaya çekince hiçbir sıkıntı kalmıyor.
Sığıyorsa sorun yok,

Bu hub'u kullanıyorsun resimde görüldüğü gibi fan girişleri diğer fanlara uygun görünüyor.

Egzoz ve üstteki fanları dışarıya üfleyecek şekilde takmanı öneririm.

İnternet ten bakarak taktım. Kağıtla kontrol ettim dışarıya üflüyor fanlar içeriye değil. Ustte bulunan fanları direk anakarta bağladım. Sadece egzoz fanını huba bağladım oda RGB olduğu için. Anakartta fan girişi yönünde sorunum yok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…