Dark N10 Advanced fan kontrolü

Melkorxx

Hectopat
Herkese iyi forumlar. Bugün Dark N10 Advanced kasam geldi. FSP Hyper M85+ 650 Watt PSU'ya sahibim.
Şöyle bir sorunum var. 5 adet fan bulunmakta ve kasa üzerinde fan kontrol tuşları var. Bir tuş 3 fani diğer tuş diğer 2 fani kontrol ediyor.
Fanlar 4 pin Molex ve 3 pin kablolu.
Ben 3 pin çıkışlarını fan kontrol tuşlarının kablolarına doğru şekilde bağladım. Fan kontrol merkezinin Molex kablosunuda PSU'ya bağladım.
Fakat fanlari tam devir açtığım zaman tam devir açılıyor. Ortaya alınca kapanıyor. Aşağıya alınca tepki yok. Bunlarda bir de yavaş mod olması lazım ama o çalışmıyor. Bu kasayı kullanan arkadaşlar bilgi verebilir misiniz? Özet olarak full hız ve kapalı var. Yavaş hız çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan ayarı tuşu üç şekilde konumlanıyor. Ortaya alındığında fanlar kapalı konumda. Tuş iler ya da geri konumda yavaş ve hızlı seçeneği seçmeni sağlıyor. Fanların çalışma voltajları marka modele göre değişiklik gösteriyor. Başlangıç voltajı 4volt olan fan da mevcut 6volt olan da. 12volt maksimum değer. Kasayı akasa ve noctua fanlarım ile kullanıyorum. Bu fanlar yavaş modda sorunsuz çalışıyor. Tahminime göre kasanın verdiği voltaj düşük geldiği için fanlar devree giremiyor. Fanların markası modeli nedir?

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Üst kısımda full ayar çalışıyor. Ortada kapanıyor ama aşağıda çalışmıyor. Low Mode yok yani.
Kasa dark n10 advanced fanlar üzerinde gelen stok fanlar. Kasa dün geldi. Bağlantıyı da doğru yaptım. Psu fsp hyper m85+

Benim kasamda içinden çıkan fanlar yavaş modda problemsiz çalışıyor. Fan performansını beğenmediğim için noctua ve akasa marka fanlar ile değiştirdim. Satın aldığın firma ya da garantisi için servis ile iletişime geçmelisin.

Hepsiburadadan aldım iade şansım var fakat açıkçası beklemek istemiyorum. Bağlantılarda eksiklik olmuş olabilir mi diyecektim ama değilmiş demekki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…