Dark Sentinel Yüksek Ses Sorunu

Scpweppes

Hectopat
Kasadan yüksek bir hava sesi geliyor sanırım kendi fanlarından geliyor. Tıkırtı falan yok temiz bir hava sesi geliyor, sanırım kendi fanları çok hızlı dönüyor nasıl düşürebilirim?
Kasanın arkasına doğru yaklaştığımda sesin egzoz fanından geldiğini anladım. Kulaklık takınca duymuyorum ama sistemin zarar görme ihtimali var mı?

Sistem zarar görmez. Kasa üzerinde gelen fanlar da devir ayarı yapmazsın. Maksimum devirde dönecek malesef. PWM bir fan ile değiştirip, devrini kendin ayarlayabilirsin. Ses azalmış olur.

Zarar görmez sadece yüksek devirde çalıştığı için gürültü yapar, anakarta bağlı ise BIOS ayarlarından kontrol etmeyi dene.
Yalnızca egzoz fanı anakarta bağlı.
Sistem zarar görmez. Kasa üzerinde gelen fanlar da devir ayarı yapmazsın. Maksimum devirde dönecek malesef. PWM bir fan ile değiştirip, devrini kendin ayarlayabilirsin. Ses azalmış olur.
Kasada 3 fan var sadece egzoz fanı anakarta bağlanıyor. Zaten benim sorunum egzoz fanıyla alakalı düşüremiyor muyum onu?

Yalnızca egzoz fanı anakarta bağlı.

Kasada 3 fan var sadece egzoz fanı anakarta bağlanıyor. Zaten benim sorunum egzoz fanıyla alakalı düşüremiyor muyum onu?
Dostum BİOS üzerinden fan ayarlarına bir bak. Seçiliyorsa Smart Mode'u seç bir dene bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…