Dark Souls 3 incelemem

AAAkopekAAA

Hectopat
Makaleler
1
Dark Souls 3'ü, 1 yıl önce oynamıştım ve final bossuna kadar gelmiştim. Ama tatile çıktığımız için oynamayı unutmuştum. Tekrar deneyince de boss beni iyi tokatlamıştı. O oynayışımda 70-80 saat oynamıştım.
2 hafta önce baştan tekrar oynadım ve az önce bitirdim. Toplamda 30 saat oynamama rağmen ilk oynayışımdan çok daha fazla gelişmiştim. Tüm bossları en fazla 5-6 denemede öldürdüm.
Oyunun grafikleri çok iyi olmasa bile atmosferi çok güzel. İnsana o gotik ve karamasar havayı iyi hissettiriyor. Ama bataklık tarzı mekanlar atmosferi kötü etkilemiş.
Oyunun arkasına zengin bir lore var ama oyunun hikaye anlatımını hiç beğenmedim. Hikaye hakkında biraz fikriniz oluşuyor ama aklınızda acayip şekilde boşluk kalıyor.
Oyunun dövüş mekaniklerini çok beğendim. İnsana gerçekten kapıştığının izlenimini veriyor.
Zorluğa gelirsek de bence o kadar zor değil. Önemli olan soul puanı kasıp onları doğru skillere atamak. Mesela ilk oynayışımden soul puanlarını çok fazla gereksiz skille harcamıştım. Ama 2. oynayışımda sadece yakın dövüş-fiziksel hasar gittim. Bu yüzden de 2. Oynayışım daha kolay oldu (hatta final bossunu 3. denemede öldürdüm).
Oyunun eksilerine gelirsek: Oyunda gelişebilmeniz için soul puanı farmı yapmanız gerekiyor bu da bazen insanı çok sıkabiliyor, bazı yerler insanın gözünden kaçıyor bu da çok şey kaçırmanıza yol açabiliyor, oyun neredeyse hiç oyuncunun elinden tutmuyor kendi başınıza internetten araştırmak zorunda kalıyorsunuz ve oyunun başlangıcındaki en büyük sorun ise kontroller gamepad için hazırlanmış. Hatta başlangıçta siz fare-klavye kullansanız bile size gamepad kontrollerini gösteriyor. Bu yüzden oyunun başında zorlanılıyor.

Dövüş mekanikleri: 9/10
Kontroller: 6/10
Atmosfer: 10/10
Grafikler: 7/10
Hikaye anlatımı: 5/10
Oyuna genel olarak verdiğim puan: 8.5/10 (Oyunu oynatan kısmı atmosfer ve mekanikleri olduğu için verdiğim tüm puanların ortalamasından yüksek puan verdim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Dark Souls 3 cidden beni sarmıştı. Zorluğu dert değil, tam tersine eğlenceliydi fakat save sistemi yüzünden sildiğim bir oyun oldu. Keşke 10 dakika geriden başlatmasa.

Yani genel olarak böyle bir sorun var ama illaki her yere çok yakın olmasa bile yakın olan bonfire veya kısa yol vardı.
İlk bosstan sonra şövalye tipli herif vardı. Onu kestikten sonra bir kaç ok atan herif beni öldürdü. 10 dakika geriden başladım. Orası sildiren nokta oldu. Çok oynamadım, biliyorum ama hiç tahammülüm yok öyle şeylere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…