Dark Souls 3 Oyun ne zaman eğlenceli hale gelecek?

Reis ama 3000 saat oynamış gibi yazmışsın ondan dedim.

Oyunun mekaniklerini çözene kadar yani ilk birkaç saat bu durum normal. Her şey sizi öldürdüğünden pek keyif alamamanız normal ama mekanikleri çözebilirsiniz oyundan aldığınız keyif kat kat artacaktır. Eğer çözdüğünüzü düşünüyorsanız ve buna rağmen keyif alamıyorsanız oyunun size göre olmama ihtimali çok büyük.

Ya sıkılmadan ziyade, daha çok diken üstünde geziyor gibiyim, ve geriliyorum.
"Her şey beni öldürebilir" kafasında geziyorum, öyle de oluyor dikkat etmem rağmen.

Diken üstünde olmak bu oyunların doğasında var.

Oyunda fazla mekanik olmadığından çözdüm sayılır. Bir tek yeni karşılaştığım düşmanları ezbere bilmiyorum o kadar.

Herkes her yerde 7/24 souls övüp souls önerdiği için ben de oynayıp, bitirip, sevmem gerekiyormuş gibi hissediyorum. Alakasız yerlerde bile karşıma çıkıyor. Biriyle konuşuyorum mesela, adam bir şeyi anlatmak için souls'dan örnek bi' şey söylüyor, ve ben empati yapamadığından konuşmaya devam edemiyorum.

Souls'larda akla hayale sığmayacak kadar mekanik var bu arada sadece keşfetmeniz lazım, kılıç kalkan oynarsanız öyle görmeniz normal.

Oyun bana başka bir silah vermedi ama başladığımdan beri. Diğer mekanikleri de göstermedi o kadar ilerlememe rağmen.
Zaten oyun size silah vermeyecek mekaniklerini de göstermeyecek, siz keşfedip kendiniz bulacaksınız ikisini de. Silah bulmak istiyorsanız etrafı incik cincik aramanız, keşfetmeniz lazım. Mekanikler için ise kılıçların özel skillerini kullanmalı, büyü, ok yay tarzı şeyler denemeli, envanterinizdeki eşyaları vs. kullanmalısınız. From Software oyunları oyuncunun zekasına güvenen oyunlar bu yüzden kendinizin keşfetmesini bekliyorlar, kendileri önünüze sunmuyorlar.

Büyüler vardı envanterde, onları da kullanmayı denedim. Ama fayda etmedi, karakter hasar vermek yerine garip bir animasyon yapıyordu sadece.
Kılıç kalkan hâlâ en iyisi durduğundan, onunla devam ettim.

Peki ne yapmamı önerirsiniz?

Her büyü hasar büyüsü değil, bazıları buff basıyor karaktere, eğer asadan veya mühürden hiçbir büyü vs. çıkmıyorsa o zaman statınız yetmiyordur. Büyüler Intelligence, Faith ve Attunement tarzı statlar istiyor. Öğreğin kılıç kalkan için de Dexterity, Strenght tarzı statlar basmanız lazım.

Karakter elini ileri götürüyor sonra kafasını kaşıyor. Başka bir şey olmuyor, partikül efekt falan çıkmıyor.
Statların tamamı ise son seviyede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…