Dark Souls: Prepare to Die Edition ve Remastered sürüm arasındaki farklar

Smuya

Hectopat
Makaleler
16
Prepare to die Edition'da oyunun ilk 3 bossunu kesmiş Remastered sürümünde ise 3 kere bitirmiş biri olarak oyunlar arası farkları söyleyeceğim.

Grafik ve FPS farkı:
prepare to die sürümünde görüyoruz ki FPS 30 ve grafik çözünürlüğü 720P'ye sabit. Remastered sürümünde ise bu 4K ve 60FPS'ye sabit.
Örnek:
resim_2023-05-02_210952050.png

maxresdefault.jpg

maxresdefault.jpg

maxresdefault.jpg

Efektler:
Efektler Prepare To Die sürümünde daha yoğun olmakla beraber efektlerin çoğu Remastered sürümünde kaldırılmıştır.

Kontroller:
Remastered sürümü bilgisayara optimizeyken prepare to die sürümü ne yazık ki optimize değildir. Hatta prepare to die sürümünde mouse kontrolü yoktur kontroller kısmında da mouse değil klavye baz alınır.

Crash ve diğer bug problemleri:
prepare to die sürümünde bol bol crash bulunurken buglar say say bitmez. Duvarın içinden geçip 10 saniyede oyunu bitirenler, oyunun tam ekrandan yarım ekrana geçip silip yeniden yüklenmesi gerekmesi gibi bol bol hata var. Bunlar Remastered sürümünde düzeltilmiştir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Prepare To Die Edition sürümünü oynamaya çalışırken-yani kontrolleri ayarlarken- sinirlenip oyunu sildiğimi hatırlıyorum.

Hocam Dky'de hep DS2 DS serisi arasında en iyisi diyorsunuz tamam anladık salın şu oyunu artık. 😅

Enis Kirazoğlu Witcher 3'ü överken sıkıntı yok ama. Şaka bir yana gerçekten çok seviyorum ama. Hayatımın tümünü Dark Souls serisine adadım başka oyun oynamıyorum artık. Eskiden günde kısa kısa ilerler bir sürü oyun oynarken artık mesela Dark Souls 1'de 1 günde nereye gelebilirim diye speedrun yapıyorum genelde anor londoyu bitiriyorum. 3 saat falan sürüyor.

Enis Kirazoğlu Witcher 3'ü överken sıkıntı yok ama. Şaka bir yana gerçekten çok seviyorum ama. Hayatımın tümünü Dark Souls serisine adadım başka oyun oynamıyorum artık. Eskiden günde kısa kısa ilerler bir sürü oyun oynarken artık mesela Dark Souls 1'de 1 günde nereye gelebilirim diye speedrun yapıyorum genelde anor londoyu bitiriyorum. 3 saat falan sürüyor.

Hatta favori oyunum da 2.oyundur Elden Ring hesabım da olsa da ve gerçek favorim o olsa da hep en sevdiğim ve kalbimdeki favorim 2.oyun olacaktır.

1683052627564.png

100 saatin üzerinde de saatim bulunur. Scholarda 96 düz sürümde 13 saat.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı