Dark Souls Remastered'ın tüm başarımlarını almak

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Dark Souls 1 ile benim aram çok karışık. Bu oyuna 2017-2018 gibi daha oyun kültürüm bile tam gelişmemişken adını Dost Kayaoğlu'ndan duydum diye girmiştim ve nasıl bir oyun olduğunu bilmediğim için dümdüz oynamıştım. Bir şekilde Undead Asylum'u geçtikten sonra Firelink Shrine'a gelmiştim ve bilen bilir Firelink Shrine'dan oyunun final bölgesine bile gidiyorsun. Yani haritayı çok büyük ölçüde çok fazla yere bağlıyor.

Ben de gidip Catacombs bölgesine girmiştim ilk ve orada biraz cebelleştikten sonra "Böyle oyun mu olur" deyip oyunu salmıştım. Sonra 2021 yılı geldi. Benim oyun kültürüm gelişti vs. derken ben PS4 özel oyunu diye Bloodborne'a girdim ve bu sefer bir rehber ile girdim ve oyun o kadar fazla keyif verdi ki ilk defa bir oyunda platin kupa aldıktan sonra oynamaya devam ettim. Her neyse Bloodborne bitti ve ben onun gazıyla o zamanlar ucuz diye Steam'den DS Remastered aldım.

Yalnız problem şuydu, benim kendi PC'm o zamanlar olmadığı için abimin olmadığı kısa vakitlerde oyuna girme şansım oluyordu ve sınav haftama denk gelmişti. Şimdi bu ikisi üst üste binince oyunu tam odak oynayamamıştım. Bir de üstüne o zamanlar Emin Çıtak'ın rehberi yoktu ve benim kullandığım rehber ise Moonlight Butterfly sonrası gidip ruh kastırıp daha erken aşamada Sif'e saldırtan, Blightown'a yukarı taraftan girdiren, cursed sistemini anlatmadığı için ve ben de hazırlıksız yakalandığım için Depths'de cursed yiyip oyuna baştan başlamama sebep olan, bosslarda taktik vermeyen oldukça kötü bir rehberdi ve ben oyunu işkence çeke çeke ve baştan başlaya başlaya bitirdim fakat o kadar baymıştım ki 2. kez girmedim bile. İşte şimdi aradan 2 yıl geçti, Sekiro'yu anlık gaz ile girip fulledim ve Sekiro'nun gazıyla Dark Souls 1'e de tekrar girdim. Bu sefer rehber olarak Emin Çıtak'ın videolarını kullandım ve oldukça iyiydi ve zaten oyunu bitirdim, sadece kalan başarımları almaya geldim diye bu sefer soul ve item duplication glitch kullandım.

Soul duplication glitch, size elinizdeki ruh eşyasını veya humanity'i 999 kez kullandırtan bir glitch. İtem duplication glitch ise geliştirme itemleri ve boss ruhlarından elinizde 99 tane olmasını sağlıyor. Biliyorum hile gibi geliyor ama orijinal Dark Souls'da bile olmayıp Remastered'da eklenen ve patchlenmeyen bir glitchden bahsediyoruz ve dediğim gibi oyunu daha önce bir keresinde işkence çeke çeke bitirdiğim için bu sefer bir de rahat kafayla nasıl oluyormuş onu göreyim dedim. Gerçi soul duplication glitch kullansanız bile özellikle oyunun son kısımlarında yine bosslar yeteri kadar fazla vurduğu için ölme şansınız var. Ben ölmedim ama özellikle Artorias, Manus, Gravelord Nito gibi son kısım bosslarında ölme noktasına yaklaştım. Çünkü elinizdeki silah normal build ile bir yere kadar gerçekten yüksek hasarlı kalıyor ve düşmanlar size az vuruyor. Gerçi NG++'da Dark büyüleri+ büyü hasarı arttıran build yapınca bir büyü atışı 3000-4000 vurduğu için bosslara bile 1-2 vuruş yapmam yettiğinden o sonlara doğru canının yine kolay azalması problemi de gitti.

Her neyse rehberdi, glitchdi falan derken oyunu 2. kez baştan karakter yaratıp bitirdim ve o sırada kaçırdığım covenantlar, NPC görevleri, silah geliştirme ve pyromancy/magic toplama başarılarını aldım. Oyunda tüm başarıları almak için 3 kez oynamak lazım çünkü özel silahları toplama başarımında boss silahları da lazım ve Sif'in ruhu ile yapılan silah sayısı 3. Miracle toplama başarısı içinse 2. kez oynamak lazım çünkü son miracle Gwyn'in ruhu yani son boss ruhu ile alınıyor.

Her neyse sonraki gün 2. kez bitirdim ve 3. oynayışımda da Sif'i kesip Anor Londo'ya gidip(Dark büyü buildi sağ olsun kolay oldu) son özel silahı da alıp oyunun tüm başarımlarını aldım. Tüm başarıları toplamam toplam 55 saat sürmüş. Bunun 34 saati 2021'den kalma o rehberle birlikte. Son 21 saati ise bu sene başarım kasma amaçlı yapılan oynanışlarda kaynaklı. Dediğim Dark büyü buildi her şeye teka attığından 2. oynayışım 3-4 saat mi ne sürdü.

Bu sefer %100'e dair resim bırakamıyorum çünkü oyunda yüzde takibi diye bir şey yok. Steam profili paylaşmak ise artık yasak diye biliyorum çünkü son profil paylaşımı yaptığımda konu onaylanmamıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…