Dark Stick PC Linux Kurulumu

Hmzy

Hectopat
Geçen hafta Dark EVO Stick Atom x5-Z8300 2GB DDR3 32GB W10 Mini PC - XSW150 adlı ürünü aldım. Malumunuz 32 GB hafıza gerçekten çok az hem de Windows şişme sorunu yapabiliyor. Ben de bu sisteme Linux kurmak istiyorum. Aklıma takılan şeyleri cevaplarsanız sevinirim:
  1. BIOS'a nasıl girip temiz kurulum yapabilirim?
  2. Bazı kişiler 64 bit ile uyumsuz driverların olduğunu söylemiş. Bu sorunu nasıl cozerim? Halbuki işlemci 64 bit destekli.
  3. Windows güncellemesinden sonra Wi-Fi çalışmıyormuş. Bu benim için sorun değil elimde USB Wi-Fi var.
  4. Linux yüklendikten sonra da driver sorunu yaşar mıyım?
  5. Linux yüklersen X86 mı yoksa X64 mü yüklemeliyim sizce?
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyumsuz driverler patch ile düzeltildi. Wifi Bluetooth Ses hepsi çalışıyor. X86 kuracaksınız ve hangi dağıtımı kurarsaniz kurun XFCE masaüstü yöneticisi olanı seçin. GNOME KDE MATE bunlara bulaşmayın.

Bir şey sorabilir miyim. Neden X64 kurmuyoruz? İşlemci destekliyor halbuki ki. Peki BIOS ayarlarına nasıl gireceğim? Anakart AMI marka olarak geçiyor. Fakat driverları bulamadım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı